Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość po prostu nie

pewnego mężczyzny poglądy na małżeństwo

Polecane posty

Gość po prostu nie

interesuje mnie dlaczego wy, kobiety tak bardzo chcecie wyjść za mąż. jeśli o mnie chodzi, to perspektywa zadeklarowania się kobiecie w tym temacie nie jest wcale miła - nie chodzi o moją niewierność, ale o "związywanie sobie rąk": 1) muszę się dzielić majątkiem i ryzykuję też finansowo w kwestii ewentualnego rozwodu - na bank to mężczyźni płacą alimenty, bo tak działają sądy, że statystycznie prawie zawsze wygrywa kobieta. intercyza od razu psuje małżeństwo, więc ją wykluczam 2) kobieta wprowadza mi się do mieszkania i zaczyna mnie kontrolować oraz zmieniać: jak mam dbać o czystość, o jakich porach wracać itd. nie jest zazdrosna, ale od czasu do czasu ma takie wybryki (jak pewnie każda) - zaznaczam, że nie zdradziłem jej. 3) ma ciągłe uwagi do mojego rozkładu zajęć: mam taką pracę, że w domu jak przyjdę muszę jeszcze się czegoś uczyć,aby być na bieżąco z najnowszymi sprawami, to również zajmuje 1-2h na dzień, ona potrafi robić wyrzuty, że nie jestem z nią (czasem siedzę w bibliotece) - gdy będzie moją żoną, będzie miała więcej możliwości wywierać na mnie wpływ 4) małżeństwo to stopniowe popadanie w rutynę, prawie każda znana mi kobieta, moja i nie moja, w miarę trwania związku przywiązuje się do faceta, ale go niczym nie zaskakuję, wiadomo z góry że będzie z nim do końca życia, ma jednak coraz mniej ochoty na wspólne szaleństwa i zabawę (nie chodzi wcale o seks) 5) nie chcę robienia mi wyrzutów , że jestem taki to a taki, porównywania do innych mężczyzn, krytykowania, teraz mogę ją rzucić, ale żony tak łatwo się nie rzuca, 6) prawie każda kobieta jest zbyt uległa na dłuższą metę i to mnie nuży

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować