Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniamilusia

Czy w takiej sytuacji możemy być rodzicami chrzestnymi?

Polecane posty

Gość aniamilusia

Witam Jesteśmy z mężem 3 lata po ślubie kościelnym. Zostaliśmy poproszeni o bycie chrzestymi. Niestety oboje nie mamy bierzmowania. Czy w takiej sytuacji możemy być chrzestnymi? Dodam jeszcze, że chrzest nie będzie w mojej parafii i ksiądz który będzie udzielał chrztu wymaga zaświadczenia od księdza z mojej parafi, że mogę pełnić rolę chrzestnej...

Nie mam bierzmowania i jestem chrzestna, ale za granica - wymagane było jedynie, że jestem "wierząca" i dostarczyłam akt chrztu Moja siostra bez bierzmowania jest chrzestną u mojej córki, jednak to w naszej parafii i ksiądz ją dobrze zna

Gość
wytlumacz mi jak sie dorobiliscieslubu koscielnego bez bierzmowania ? o.O nie sadze, ja potrzebowalam swistka z chrztu, bierzmowania plus dowodu spowiedzi i papierka ze chrzestna byc moge bierzmowanie to dojrzalosc chrzescijanska, cos jak ichsza matura ;)

Gość to może porozmawiaj o tym z
też sie zastanawiam jakim cudem macie ślub koscielny bez bierzmowania...

Gość aniamilusia
Przed ślubem było od nas wymagane zaświadczenie o chrzcie i komuni o bierzmowaniu nikt nic nie wspominał...

Gość aniamilusia
Z tego co ja wiem to mam dostarczyć do parafi w której będzie chrzest tylko zaświadczenie ze swojej parai że mogę być chrzestną

Gość Gość
tanio wystawię falsyfikaty

Gość to może porozmawiaj o tym z
to idź i popros o takie zaświadczenie ,najwyżej go nie dostaniesz

No to jak Twój ksiądz się zgodzi to podpisze Ci papierek i tyle, a ksiądz który będzie dawał chrzest nie wie co masz a czego nie masz Co do ślubu - mój ksiądz powiedział, że może udzielić ślubu kościelnego mi i mojemu facetowi pomimo braku bierzmowania.. różni są księża

Gość rdrdrdrdrdrdrdr
Nie wierzę. Jak mogliście wziąć ślub kościelny bez bierzmowania! To chyba po znajomości ;)

Gość aniamilusia
Oczywiście po znajomości i może jeszcze w łapę daliśmy?!? Mówię jak nyło i proszę bez głupich insynuacji...

Gość pa[ierekod ksiedza
od ksiedza w swojej parafii musisz dostac zaswiadczenie ze jestes wierzaca praktykujaca a o bierzmowanie nikt nie bedzie pytal. U mnie w parafi dostac takie zaswiadczenie graniczy z cudem ksiadz Stefan Ceberak żądzi