Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anetta789

Zadrapanie otoczki sutkowej ;/

Polecane posty

Witam. Jakiś czas temu zadrapałam przypadkiem otoczkę wokół sutka i myślałam, że się powoli zagoi. Jednak otarcie to się jątrzy i zajęło mi już prawie całą otoczkę jak i sutka. Rana ta raz ropieje (tak jakby woda + ropa) bądź jest taka sucha, że można zrywać płaty takiej jakby cieniutkiej skórki. Może poradzicie mi coś? Miał ktoś z Was podobny problem?

Prawde mówiąc na drugi dzień po zadrapaniu pojawiła się wodna ropa i ta rana była coraz większa. Przyklejało mi się do stanika, a ja odrywając pewnie pogarszałam sytuację. Dlatego zakrywałam płatkiem kosmetycznym całą brodawkę, ale i tak nie zdało to egzaminu...

Ja miałem kiedyś na palcu, ale pierś to wrażliwsza częsc ciała. radzę wybrać sie do lekarza pierwszego kontaktu. Może da jakieś antybiotyki. A wyciskasz tą rope ? Co jaki czas ?

Nie, ta ropa mi się skrapla i wsiąka w płatek kosmetyczny i muszę co raz wymieniać, bo potrafi przesiąknąć do stanika. Takie utrapienie przez jedno głupie zadrapanie...

Gość sdfghbjnkml
Anetta789 mam ten sam problem, zapewnie bylas u lekarza, co to jest? i jak to wyleczyc?

Gość kula:]
ja mam tak dosc czesto od atopowego zapalenia skory. kiedys kazala mi t leczyc sterydem w masci. dziala. ale twoja toinna przycyzna - do lekarza...no coz.

Gość skoro nie możesz iść do lekarz
kup w aptece saszetki maści z antybiotykiem i smaruj Tribiotic, zawiera anybiotyk i maść przeciwgrzybiczą