Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolace kolanka ...

Moja corka ma 19 miesiecy i ciagle pokazuje ze bola ja kolanka czy ktos ma tak ?

Polecane posty

Gość bolace kolanka ...

Co wieczor gdy klade ja spac ona mowi mi mamo boli auu i pokazuje na kolana poplakuje nawet przy tym w dzien jest spokoj myslalam ze jeszcze moze ma ubite bo czesto sie wywraca ale wygoily sie a ona dalej wola ze ja bola i placze niekiedy nie chce chodzic bo mowi au i au . W srode mamy lekarza ale moze ktos mial podobnie w tym wieku z dzieckie \?

Gość a skarży się na jedno kolanko
? radzę zrobić prześwietlenie kolana

zapewne tzw bóle wzrostowe. maluch szybko rośnie i bolą kości. mój skarżył sie na to ok 3 miesiecy temu. bolały kolanka, łydki, całe nóżki, czasem rączki. no i znów urósł bardzo dużo w ciągu krótkiej chwili! ja podawałam małemu panadol i nóżki smarowałam maścią z arniki. leciutko łagodzi dolegliwości.

Gość bolace kolanka ...
nie wlasnie skarz sie na dwajest za mala zeby powiedziec dokladnie jak boli jak jej nie przypomne w dzien to nie poplakuje ale jak tylko powiem jak kolanka siada i pokazuje au i au .

Gość Maryjetta.
Moze trzeba jej zelatyne dac? Rob jej galaretki owocowe

Gość bolace kolanka ...
je bardzo do galaretek bo bardo je lubi wogole wit nie brakuje i wapnia tez . tak ze moze to faktycznie od tego ze rosnie . tak czy tak musze to sprawdzic ale wlasnie byalm ciekawa czy ktos sie spodkal z czyms takim .

Gość Dziecko rośnie szybciej i
jego kości nie nadążają.To dość częste zjawisko .Idz z nią do lekarza

no to ciekawe ale na pewno tego nie bagatelizuj opowiem jak było w moim przypadku: mama zawsze wspominała, że gdy byłam jeszcze malutka ciągle chciałam na rączki, bo twierdziłam, że boli mnie nóżka i nawet kulałam na tę nogę swego czasu zawsze wspominała to jako anegdotę z czasów mojego dzieciństwa i co się okazało? w kwietniu tego roku udałam się do ortopedy, bo już tak bardzo bolało mnie kolano, że nie mogłam chodzić miałam zrobione prześwietlenie i ortopeda, gdy zobaczył to zdjęcie od razu zaczął od tego, że jakaś kość w obrębie kolana urosła u mnie nie w tę stronę co powinna:O musiało to nastąpić w okresie tak zwanym wzrostowym i dziś, po 33 latach wiadomo dlaczego bolała mnie noga w co moja mama nie bardzo wierzyła, gdy byłam dzieckiem:O sądziła, że chcę być noszona na rękach:O na szczęście ból kolana nie był powodowany akurat tym, że kość "źle urosła" tylko zupełnie czym innym niemniej ortopeda powiedział, że należy obserwować to kolano ponieważ jeśli coś z tym zaczęłoby się dziać, to czeka mnie operacja:( nigdy nie należy bagatelizować tego co sygnalizuje małe dziecko, bo taki maluch nie wymyśli sobie bólu

a nie pokazuje czasem, że bolą ją jakby kości piszczelowe? w jakiej części kraju mieszkacie? bo takie bóle są charakterystyczne dla mieszkańców Dolnego Śląska i okolic

Gość bolace kolanka ...
nizawsze tylko pokazuje na kolanka wiadomo ze nie mozna bagatelizowac . Mieszkamy w Kielcach tak ze mamy spory kawlek do dolnego slaska wszystko jutro sie okaze bo smarowalam jej altacetem i nie momagalo wiec moze to byc powazniejsza sprawa.

Gość hgth4h4h
moze to byc mizs-to dopada i dzieci male

mam nadzieję, że to nic poważnego napisz co powiedział lekarz powodzenia:)