Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diiinnnna

4 miesięczne niemowlę za małe na badanie okulistyczne?

Polecane posty

Gość diiinnnna

Zauważyłam, że synkowi ucieka lewe oczko do środka. Okulistka powiedziała mi że do roku trzeba co najmniej odczekać, bo dziecko jest jeszcze za małe na badanie. Sama nie wiem co mysleć. Czy tak jest faktycznie, czy moze próbować sie dostać do innego okulisty. Bo co moze sie zmienić przez kilka miesięcy na lepsze? Z drugiej strony to lekarz i wie co mówi. Sama juz nie wiem, doradźcie. Mieliscie podobne problemy z oczkami swoich dzieci?

Gość bolace kolanka ...
Nie prawda ! im wczesniej wykrata wada tym lepiej i latwiej do usuniecia ja na pierwszym badaniu okulistycznym z corka bylam jak miala niecale 2 miesiace potem jak miala pol roczku 9 miesiecy i rok . i miala badane oczy na przeroznych uzadadzeniach.

Gość diiinnnna
Dzięki wielkie, szukam innego okulisty!

Gość o matko boska a co mają mówić
takie matki jak ja -mam wczesniaka i był badany w 3 tygodniu życia ! Zmień lekarza bo ta to jakaś nienormalna !:O

moja mała urodziła się z ropnym zapaleniem spojówek, pierwsza wizyta u okulisty w 3 tygodniu życia i później tak do 4 miesiąca chodziłyśmy , co prawda nie miała konkretnych badań robionych , ale Pani doktor sprawdziła kanaliki łzowe , dała krople , zeby te się odetkały , krople na zapalenie oraz płyn do przemywania oczek i objawy ustały . teraz wybieramy się na badanie kontrolne wzroku z tym, że mała ma już skończony rok. ale ja osobiście uważam ,że nigdy nie jest za wcześnie i im szybciej zacznie się leczenie , tym szybciej będzie po problemie

moja starsza córka (4 latka) nosi okularki od niedawna a ,że urodziłam drugą córeczke to zapytałam się okulistki kiedy przyjść żeby zbadać oczka , to powiedziała , że jak zezuje po 6 miesiącu to przyjść (bo do 6 może jeszcze zezować) a jak nie zezuje to dopiero po 9 miesiącu