Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam z ciekawości...

Decydując się na in vitro można wybrać płeć dziecka?

Polecane posty

Gość pytam z ciekawości...

Moja koleżanka twierdzi, że jak za rok będą się starać o kolejne dziecko ( mają 2 synów), to zdecydują się na in vitro, bo to jedyny pewny sposób, żeby wybrać sobie płeć. To bardzo zamożni ludzi i chcą mieć córkę. To naprawdę możliwe, żeby tak po prostu wybrać sobie płeć i to w dodatku w Polsce?

Gość Aneta222
z tego, co wiem można próbować, ale nie daje to 100% pewności i nie w Polsce

Gość Hyzi Dyzia
Z tego co wiem to w Polsce nie można wybrać płci. W innych krajach tak. No ale w Polsce dużo rzeczy jest zabronionych a jednak są dostępne więc możliwe, że u nas też się da. Wiem że męższczyzna chory na Aids może mieć zdrowe dziecko bo odwirowywuje się plemniki (w specjalnym urządzeniu) z wirusa i przy tym płeć też można wybrać.

Gość Hyzi Dyzia
aaa i daje 100% pewności ponieważ pleminiki męskie są odwirowywane od żeńskich i nie ma mowy o pomyłce.

Gość fipaa
mozna tak zrobic. nie wiem czy w pl tak robia ale niektore kraje uni robia tak np. para ma 3 synow i chce corke to moze zrobic sobie in vitro ale w takim przypadku placa 100% bo nie ma problemow zdrowotnych. w ameryce i na innych kontynentach to bez problemu

Gość a niby jak Beckhamowa
ma teraz córkę?

Gość rgregrert
myslisz ze z in vitro ma corke??

Gość moim zdaniem na bank
córka jest z in vitro dla niej to była ostatnia szansa zapewne, bo nie wierzę, że wszystkie dzieci sn rodziła, a cesarek wiadomo, że max może być 3

Gość rgregrert
ona miala 4 cesarki a niby mowili w 3 miesiacu ze chlopiec mial byc kolejny bo im tak lekarz powiedzial potem w 5 ze dziewczynka jednak

Gość jksahdn
v. beckham pierwszego syna rodzila sn a kolejnych 2 c.c i ta corka teraz tez. plec sobie mozna wybrac przy in vitro ale jak pisalam nie wiem czy w pl tak robia.