Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa

Ulewanie, wymioty kto zna ten temat ????

Polecane posty

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa

Witam ! Jestem mamą 6msc chłopczyka. Mój mały od urodzenia ma problemy z brzuszkiem, od początku strasznie ulewa a czasem nawet wymiotuje. Byłam już raz z tym u lekarza i zazwyczaj słyszałam , że to minie z wiekiem. Są tygodnie kiedy wszystko jest ok i mały uleje sporadycznie, a są takie kiedy nie nadążam z przebieraniem. Staram się mu dawać mniej mleka a częściej ale to też na nic. Mały dobrze przybiera bo waży jakieś 9kg , jest strasznie ruchliwym dzieckiem... Może któraś z mam miała taki problem ?

Gość mój synek przestał ulewać
dopiero, gdy miał ponad rok

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa
ulewał po jedzeniu czy nawet później ? bo mój potrafi zwrócić nawet godzinę po...

Gość Ewela_19
A jak karmisz? Naturalnie czy sztucznie?

u mnie też tak było, ale tak jak pisałam - minęło, gdy mały miał ponad rok

ja do 9 miesiąca karmiłam piersią, a potem butelką i ulewanie jak było tak było:O

Gość mój do 9 mieciaca
ulweal. Pocielam tetrowe pieluch tak na 4 części, poobszywałam i ciągle ich uzywalismy

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa
karmie sztucznie ale ulewał i na moim mleku i na MM bo karmiłam 3 msc. a z tymi tetrowymi pieluchami to u nas tak samo ciągle pod ręką...

Gość Ewela_19
To zmień mleko na typu AR (czyli anti reflux - wiele marek ma je w swojej ofercie). Ponadto rób przerwy w karmieniu i podnoś dziecko do pozycji pionowej czekając aż odbije i zmień butelkę na porządną anty-kolkową. Spróbuj. Powinna nastąpić poprawa.

Gość Ewela_19
(Dobra butelka anykolkowa zminimalizuje ilość połykanego przez dziecko powietrza, dzięki czemu nie będzie tak często i tak bardzo odbijało, a takie dzieci zazwyczaj ulewają albo wymiotują najczęściej wraz z odbiciem.)

Gość Ewela_19
(Dobra butelka anykolkowa zminimalizuje ilość połykanego przez dziecko powietrza, dzięki czemu nie będzie tak często i tak bardzo odbijało, a takie dzieci zazwyczaj ulewają albo wymiotują najczęściej wraz z odbiciem.)

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa
teraz możecie mnie zjechać ale nie stać mnie na mleko AR najtańsze 400g kosztuje 36zł czyli na same mleko w miesiącu musiałabym dać ok 500zł . odbijać daję zawsze a to i tak nie pomaga za drugim odbiciem idzie fontanna mleka :/ wiem, że jest zagęszczacz do mleka musze tylko podpytać ale tez nie wiem czy to coś da bo mały nawet po zupce ulewa :/

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa
teraz możecie mnie zjechać ale nie stać mnie na mleko AR najtańsze 400g kosztuje 36zł czyli na same mleko w miesiącu musiałabym dać ok 500zł . odbijać daję zawsze a to i tak nie pomaga za drugim odbiciem idzie fontanna mleka :/ wiem, że jest zagęszczacz do mleka musze tylko podpytać ale tez nie wiem czy to coś da bo mały nawet po zupce ulewa :/

Gość Ewela_19
Jeżeli nie masz pieniędzy, to postaraj się o receptę na tego rodzaju mleko od waszego pediatry. Z receptą mleka są tańsze. Jeśli nie stać cię na nową dobrą butelkę antykolową, to może poszukaj używanej na Allegro( np. Dr Brown's), wysterylizuj w domu i kup nowe smoczki.

Gość Ewela_19
(Nie jestem do końca przekonana czy na mleka AR przysługują recepty, ale myślę że spróbować zawsze możesz. Wytłumacz lekarzowi, że masz trudną sytuację finansową, a dziecko bardzo się męczy i chciałabyś mu pomóc. Powinien znaleźć jakieś wyjście. Może zagęszczacze do zwykłych mlek są tańsze. Popytaj, popróbuj.)

Gość smerfetkaaaaaaaaaaa
ok dziękuje bardzo o zagęszczaczu już wczoraj czytałam więc jutro powiem o nim lekarce. bo mleko to chyba tylko pepti jest refundowane. zacznę od tego a jak nie pomoże to no cóż spróbuję jeszcze z butelką

Gość antywszystko
moj maly ma skonczone 3 mc i ulewal strasznie, czasem miaialmwrazenie ze polowe tego co zjadł. potrafil ulac przed kolejnym karmieniem. odbijalam go lezal sobie w trakcie zabawy tez na rekach byl kilka razy i tez mu sie czasem odbilo pozniej spal, zaczynal plakac bo glodny, podnosze go zeby nakarmic i tu fontanna. kupowalam zageszczacz Nutriton firmy Nutricia ale ok 20 zl a po 4 jest kleikkukurydziany firmy Nestle (od 4 mc) jak mi sie skonczy zageszczacz to przechodze na kleik. Moze wart sprobowac? Moja kuzynka nie przejmuje sie ulewaniami u swojej corki ale nie moze jej ani na chwile zostawic samej bo moze sie zadlawic. Ja zageszczam po pierwsze dla komfortu synka bo jednak od brzuszka idzie juz z kwasem a po drugie dla mojego komfortu, zebym mogla spokojnie spac w nocy nie bojac sie ze dziecko mi sie udusi jak ja bede sobie chrapac.

Gość antywszystko
co do butelek to Avent + smoczek 3przeplywowy i nie mam problemow. A butelki kupowalam na Allegro, raz 2 butelki NOWE za 1zl bo nikt nie licytował +20zł przesyłka. Wystarczy poszukac