Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz ?????????????

problem z niewyplacalnymi pracodawcami. co robic?

Polecane posty

juz nie wiem co robic. piszę artykuły do jednego z portali. na wynagrodzenie czekam od lutego. sa tłumaczenia, ze probelmy z księgową, że matka miała wypadek, cały czas przesuwanie terminow itd:o w maju została przysłana umowa. podpisałam ją. napisałam 5 na 10 artykułów i było powiedziane że więcej napiszę dopiero po tym jak dostanę pieniądze. tradycyjnie pieniędzy nie dostałam:o ciągle meile i telefony kończą się podawaniem terminów wypłaty, która nie jest wypłacana:o co robić? dłużni mi są około 500 zł:o to dla mnie nie mało. co mam robić? drugim pracodawcą jest jedna z agencji modelek, hostess. stałam na promocji, wypłatę powinnam dostać dobry miesiąc temu i tu ta sama sytuacja: zepsuł się sytem, nie poszły wynagrodzenia, stale przesuwany termin przelewu, nieodbieranie telefonow. czy wie ktoś może jak uporać się z tymi pracodawcami i żeby wyplacili mi zaległe wynagorodzenia?

up

i to pomoże?

up

Gość hbbhjb
Ja mam ten sam problem. Miałam umowę o dzieło ( 2 razy). Facet zapłacił mi za 1 część pracy 600 zł bez problemu a za drugą należało mi się 1500 zł. Oczywiście tej drugiej kwoty nie zapłacił, tysiąc razy obiecując, że zapłaci, ale nie wie kiedy, bo ma kłopoty finansowe, bo jemu jeszcze nie zapłacono, to i ja mam czekać. Oczywiście telefony, maile nic nie dają, bo za każdym razem jest przepraszanie, obiecywanie, podawanie terminów i za każdym razem nie płacenie i znów tłumaczenie się. Minęło już pół roku i nie daruję tego hoojowi. Choćbym miała ponieść jeszcze większe koszty, spróbuję te pieniądze odzyskać, niech widzi, że nie wolno ludzi oszukiwać. Jak mi nie zapłaci to pojadę z tym do wujka i ciotki prawników i pozwę go do sądu. Jeśli miałaś umowy o dzieło lub zlecenie to do sądu cywilnego, a jak inne to Państwowa Inspekcja Pracy się tym zajmuje itd. Tu są rady: http://www.eporady24.pl/wyegzekwowanie_od_zleceniodawcy_zaleglego_wynagrodzenia_za_prace_wykonana_w_ramach_umowy_o_dzielo,pytania,4,83,1622.html