Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenty

obniżenie alimentów

Polecane posty

Gość alimenty

Co napisac w treści pozwu o obniżenie alimentów. Mam firmę ale jak to w firmie raz lepiej raz gorzej, to jest jednososobowa działalność, a teraz jest kryzys (naprawde i ciężko mi płacić). dziecko mam ze związku wolnego jeszcze jako kawaler, miałem wtedy 19 lat, (długa historia) w każdym razie nie byłam później z ta kobietą a dziecka prawie nie znam, ale nie o to chodzi. Proszę o gotowe zdania jakie powinienem wpisać w uzasadnieniu w pozwie. Mam rodzinę (żonę i z nią 3 dzieci), czy pisać o przedszkolu,żepłacę, że mam kredyty (hipoteczny, raty, czy dać akty urodzenia dzieci) prosze wszystkie rady i wskazówki

Gość knbjhvbuhvh
he a twoje dziecko nie ma wydatkow tylko ty masz

Gość alimenty
350, wiem, że ludzie płacą dużo więcej, ale ona pewnie zaraz pójdzie znowu po podwyżkę, a mnie naprawdę na to nie stać no i druga kwestia, że z dzieckieemod 10 lat nie mam żadnych kontaktów to tez długa historiia, ja bym chciał ona matka dziecka nie chce

Gość alimenty
oj wiedziałem, że zaraz sie zacznie biedolenie, że dziecko też ma wydatki itd, ma też matke która może je spełniać, jak tos lubi facetów to ma duzo kasy, ale to inny temat, ja prosze tylko a pomoc w napisaniu uzasadnienia

chlopie to teraz mnie posluchaj!!!!!!!! ty chcesz placic mniej niz 350 zl? takich powinno sie kurwa kastrowac!!!!!!! ciekawe czy ty bys wyzyl caly miesiac za 350 zl - sprobuj powodzenia zycze, najlepiej zrobic dzieciaka i niech baba sama sie martwi..albo o.. powiedz dzieckiu ze wiesz malo cie znam od dzis place mniej takze jesc bedziesz tylko przez pol miesiaca ok? -tak dziekuje tatusiu...zal mi ciebie i wspolczuje tym dzieciom!!!!!!!!! nienawidze takich ludzi

Gość mietek kwiaciarz
w uzasadnieniu pozwu opisujesz dokłądnie4 swoją sytuacje i załączasz wszystkie możliwe kwity (oryginały) na potwierdzenie swojej sytuacji. Szczerze Ci powiem, z e szanse na obniżenie z 350zł masz marne, ale spróbować możesz.

Gość alimenty
ja Ci powiem jedno, dziecku moge dać dużo więcej, nie mam nawet pewności czy to moje, okazało się, że mamusia jak była ze mną to sie kur..ła na potęgę, ja byłem młoddy więc na sprawie o ojcostwo powiedziałem, że moje (tak naprawdę sędzina to na mnie wymusiał bo przeciez Panstwo nie edzie płacić na badania a mnie nie było stac) teraz tez sie kur...i ja przez tyle lat płaciłem więc nie bede już nic zmieniał, ojcem tego dziecka może byc każdy, uwierz mi, a czy mnie nawidzisz czy nie to juz Twoj problem, ja też mogę powedziec ze nie nawidze kurestwa i przez toże jedna jest dziw..ą, nie wyzywam wszystkich kobiet od ku..w. Ja po prostu prosze o pomoc w napisaniu wniosku

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
skoro masz podejrzenia ze to nie Twoje dziecko to zrób testy na ojcostwo, a jesli to twoje dziecko to płac gnojku a nie sie migasz, to ze masz kredyty, druga rodzine to sąd guzik obchodzi

Gość zamiast
powinienes w koncu wniesc o ustalenie ojcostwa.

dokladnie to sprawdz najpierw czy to twoje dziecko bo zaslanianie sie czyims kurestwem to kiepska wymowka..nie wiem jak mozna zrobic cos takiego dziecku;/ nie masz serca czlowieku ono nie jest winne waszej glupoty i nieodpowiedzialnosci

Gość alimenty
Pola gnojkiem nie jestem, ani dla Ciebie ani dla nikogo innego, dziecko jest juz duze i nie chce mu mieszać w głowie bo czy któraś z was pomyślała co by było gdyby okazało się ze to nie moje, wtedy to byłby dramat dla tego dziecka (juz prawie dorosłego). nie życze nikomu taskiej sytuacji w której ja byłem, to dziecko tez ma druga rodzinę i nawet nie wie o moim istnieniu (dzieki matce) więc nie gadajcie mi o tym, że ja serca nie mam bo mam i to może większe od niejednej wiecznie narzekajacej mamuśki

Gość iouxchv
Taaaa, strasznie chcesz się wymigać od płacenia , ale twoje dziecko w wieku 10 lat wierzy że nie ma tatusia i znaleziono je w kapuście, a ty zeby nie mieszać mu w głowie nie wnosiśz o ustalenie ojcostwa, chociaż to mogłoby oznaczać, ze nie będziesz musiał płacic... Chłopie, z takim mózgiem (czy raczej - bezmózgiem) to ty jeszcze niejedne dzieci będziesz swymi alimentami utrzymywał. Masz dziecko - płać. Nie płacisz na matkę dziecka, tylko na jego potrzeby (wielki mi wydatek - 350 PLN miesięcznie, na fajki wydajesz zapewne więcej). Trzeba było inwestować w prezerwatywy, nie byłobyy problemu.