Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dowiadczona do doswiadczon

ryzyko zajscia w ciaze

Polecane posty

witam, czy jest ryzyko ze jestem w ciazy jesli kochalam sie z narzeczonym ale nie mial wytrysku byly to dni plodne, okres dostalam w terminie ale mam inne oznaki ciazy. *ciagle bym spala *czesto oddaje mocz *przytylam *puchna mi palce prosze poradzcie mi cos

Jest możliwość... Ponieważ przed wytryskiem może zdarzyć się że może "wytworzyć" nasienie. Na pewno jest to bardzo mała możliwość ale jest... A jesteś pewna że nie miał wytrysku?

jestem pewna zawsze wie kiedy ma wyjsc

nie wiem czy to nie za wczesnie na test skoro miesiaczke mialam normalnie

Jeśli miałaś to nie powinnaś się przejmować...A ile czasu minęło od tego czasu? Test można zrobić już po tygodniu od możliwego zapłodnienia :-)

nie bierz sie za sex,jak nie wiesz co do czego , co z tego ze "wyjol" jesooo kobieto to zadna antykoncepcja wbil sobie to do glowy,kazdy wczesniej facet ma tzw "kropelkowanie" gdzie zanjduje sie plemniki,o sam o tym nie wie w ktorym momencie,nie ma jak to gowniary wezma sie za sex.

nie dowiadczona do doswiadczon- włąśnie chodziło mi o to kropelkowanie o którymwspomniała Kociamordka.... niestety to prawda...

bylo to pod koniecczerwca czyli ponad 3 tygodnie temu

więc śmiało możesz zrobić test.. ;-) Będziesz wtedy pewna. chociaż jeśli miałaś okres nie powinnaś się denerwować :-)

slyszlam ze okres mozna normalnie dostawac w ciazy

Gość fdgfd
jesli robił to bez prezerwatywy to ryzyko jest duże . Wbrew poziorm dzieci robi sie dosc łatwo . I wytrysk do tego nie jest potrzebny , bo przed wytryskiem wydziela sie wydzielina przedjejakujacyjna ktora rowniez zawiera plemniki. Tylko ze w wytrysku jest kilka milionow olemnikow a w tej wydzielinie tylko kilka tysiecy - wiez wydzielnia zapładnia duzo rzadziej Chociaz jak wiadomo do zaplodnienia wystarczy jeden plemnik

XXI wiek i stosunek przerywany :D Nastepnym razem zastosuj droga autorko plasterek cytryny, jak za czasow Boya-Zelenskiego :/ skutecznosc zblizona :P

ja z moim chłopakiem kocham się ponad rok, no prawie 2 lata... Nie zabezpieczamy się niczym bo stosujemy stosunek przerywany.. Kochamy się prawie codziennie, nieraz 2,3 razy i nie jestem w ciąży... Wyjątek potwierdzający regułę? :-)

Gość fdgfd
Kochamy się prawie codziennie, nieraz 2,3 razy i nie jestem w ciąży... Wyjątek potwierdzający regułę? nie jestes w ciazy bo 1 . Stosujesz kalendzarzyk - czyli robisz to w dni nie płodne 2 . Czysty przpyadek Ale kalendarzyk jest dosc skuteczny przeciw ciazy .

Gość fdgfd
stosunek przerywany nie jest rzadnym zabiezpieczeniem przeciw ciazy . Jesli bedziesz to robic w dni płodne , a stosujesz stosunek przerywany to masz duze szanse bycia mamą . Mam rowniez encyklopedie w ktorej jest napisane ze stosunek przerywany chroni przed ciąża w 35 % , prezerwatywy w 95 % , a tabletki w 99 % . Kalendarzyk w 70 % .. Z kalendarzykiem tez trzeba uwazac bo mozna sie pomylic jeden dzien i wiadomo .

Gość fdgfd
nie stosuje kalendarzyka.. Naprawdę Może przypadek... nie wiem... na bank przypadek .

Tak, wiem... Może jest ze mną coś nie tak :-( Ale naprawdę tak jest jak mówię... Robimy to nawet jak mam dni płodne...

Gość fdgfd
a wiesz co to jest wpadka ? To jest własnie stosunek przerwywany . Moj sasiad zostal w ten sposob ojcem . Nawet nie zdarzył sie orzenic gdy dowiedzial sie ze zostanie tatą .

Gość ja pierdoloza
"rzadnym" kurrrrrwa litościiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😭

Gość fdgfd
ale przypadek który trwa prawie 2 lata? widocznie nie jestes zbyt płodna albo twoj chłopak . On moze miec słąbe plemniki i dopiero wytrysk sprawiłby ze mialabys wieksze szanse na ciąze .

obawiam sie zrobic test