Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lazurek

Imiona dla dziewczynek

Polecane posty

Gość Lazurek

Które z tych trzech imion najbardziej do Was przemawia? :) Zosia, Kamilka, Anitka. ?

Gość anita to imię mi
się podoba

Gość ankahooliganka5
Zosia kojarzy mi sie z madrym, grzecznym dzieckiem- najladniejsze imie, dobre dla malej Zosi i doroslej Zofii Kamila takie srednie- dziecko malo ambitne, szałaput Anitka- blachara, lafirynda To tylko moje zdanie- prosze nie komentowac

Gość chciałam cos powiedziec.
mi sie anita kojarzy z nitką, taką do szycia:D Zosia łądnie, ale Zofia juz niezbyt.. a Kamila, Kamilka tak uniwersalnie i ładnie. Jestem za kamilką!

Gość GFasdfff
ale ja mam takie samo zdanie jak powyżej :D

Gość Lazurek
Pomyślałam o Anitce, bo ja mam na imię Aneta, a moim zdaniem Anitka to taki ładniejszy odpowiednik mojego imienia, Zosia mi się tak niesamowicie pociesznie kojarzy z taką wesołą małą dziewczynką, a Kamilka po prostu mi się podoba i już :) I nie wiem sama

Ja mam dwie córki, starsza Lilianna Julia, a młodsza Emilia Roksana. A w styczniu urodzi mi się trzecia córcia Julia Esosa. A z tych wypisanych przez autorkę tematu chyba najładniej Zosia.

Każdemu dane imię bedzie kojarzyło sie z czyms innym. Ja znam cudowną, potwornie sympatyczną i optymistyczną Anitę i dwie beznadziejnie nudne Kamile a i tak wszytskie imiona wydają mi się banalne. Z mojej perspektywy najgorzec jest dac dziecku imie które jest obecnie "w modzie" bo potem bedzie miało w klasie, na wycieczce, w pracy kilka osób z takim samym i nigdy nie wiadomo o kogo chodzi.

Kamila najlepiej mi sie kojarzy - ze Skolimowską :) Anita taki pustak :o A Zosiek jest takie zatrzaskanie że głowa boli :p Ja osobiście lubie imię Malwina :)

żadne mnie do końca nie przekonuje: Anita - nie bardzo, a skoro ty już jesteś Aneta to całkiem odpada Zosia - dlamałej dziewczynki ok ale jakoś nie pasuje mi ta Zosia dla nastolatki,poza tym popularna i jakoś mnie to imie nie zachywca Kamila - bez zachwytu ale ok, umiarkowanie popularna, z tych trzech to chyba ją bym wybrałalub poszukała jesczeczegoś innego

a mi sie imie Anita podoba- poczatkowo tak chcialam dac corce na imie, ale wszyscy tylko sie krzywili wokol,jakie to straszne i okropne imie. jest na pewno oryginalne, znam jedna Anite,kobiete z klasa,elegancka i tak mi sie zawsze to imie bedzie kojarzylo :)

apropo pozostalych,to Kamila chyba najgorsze- kojarzy mi sie z taka nieporadna kobita. Zosiek faktycznie jest cala masa....

Ja mam na imie Anita i dzieki wam za skojarzenia ;) Uwazam ze moje imie jest przede wszystkim uniwersalne. W kazdym jezyku brzmi tak samo . W szkole czy w pracy tez nie mialam problemow, ze bylo 6 innych Anit, tak jak Anek czy Kasiek. Czy ladne czy brzydkie nie mnie to oceniac, ja sie do swojego imienia przyzwyczailam i dziekuje rodzicom ze dali mi tak a nie inaczej na imie. Zosia nieee. Moja mama ma tak na imie, znam kilka innych Zos i nie rob tego swojemu dziecku. Nie na darmo jest powiedzenie "zimna Zoska"... Kamila ladnie :)

Gość _uk_
Mi się podoba imię Kamila.Nie powiedziałabym,że jest to mało zaradna kobieta.Ogólnie połowie społeczeństwa kojarzy się z kobietą opływającą w luksusy.Jest wrażliwa w strefie uczuciowej,pamiętliwa.W większości towarzystwo ma wokół mężczyzn niż kobiet.Ma dobrą pamięć,długo pamięta urazy.Jeśli kocha to nie opuści faceta ,a jeśli nie odejdzie.Cech**e ją gadatliwość i ciekawość.Jest niezależna.W niemieckim języku oznacza rumianek czyli delikatny kwiat.Umie walczyć o swoje.Jest oryginalnym imieniem ,bo niema go nawet 0,5 procenta dziewczyn.Moja siostra ma właśnie na imię Kamila i w podstawówce była jedyną Kamilą ;) Piszecie ,że Kamile są wredne.To wcale nie zależy od imienia lecz od charakteru osoby :)

Gość gość
szczerze to żadne już mowie skojarzenia anita--dawniej miałam w klasie ANITE .. alez ona była przycofana... masakra.... do dziś ja pamiętam :D ANITKA NA NIĄ MÓWILIŚMY taka wiochmenka... zosia==zosia ładnie ale później dzieciaki będą mowic ZOCHA .... np. ide do ZOCHY...... przykre kamila---.... hmmm... takie mało oryginalne. ... ciezki wybor dałaś...

Gość gość
kamila lub anita tylko nie zoska

Zosia - nie podoba mi się to imię, jest takie... szorstkie i pospolite, kojarzy mi się z Zofią, która jest starszą panią, zagorzałą katoliczką, która tratuje ludzi w biedronce na przecenach... Jest u nas taka. :D Kamila - delikatne imię, subtelne i kobiece. Uczyła mnie w podstawówce pani Kamila, nie zapamiętałam jej najlepiej, ale wydźwięk tego imienia jest cudny. Anita - nie wzbudza u mnie żadnych emocji. Znam jedną Anitę, trochę przemądrzała. Ale imię... takie obojętne. Kamila moim zdaniem najlepsze.

Gość gość
Zosia ostatnio bardzo popularne :) same małe Zosie i Antosie :) Kamila ładne, Anita również.

Gość gość
Jeśli wybierać z tych trzech to Zosia. Kiedyś nie lubiłam tego imienia. Uważam, że pasuje do malutkiej dziewczynki, a np. taka starsza Zofia, to mi już się nie podoba. Anita i Kamila, takie neutralne, ani ładne, ani brzydkie, niczym się nie wyróżniające. A nie myślałaś nad np. Jagodą, Konstancją lub Dagmarą?

Gość gość
Kamila - pustak, Anita - znam dwie, jedna i druga tumany, blachary i prostytutki Zosia chyba najlepsze

Gość gość
Zosia zdecydowanie :) Kamila neutralne, Anitka koszmarne

Gość gość
My mamy małą Zojkę :)

Gość gatalera
Kamila mi się dobrze kojarzy, wyłącznie dobrze, Kamile są fajne ;). Anita mi się się kojarzy z pewną roszczeniową dziewczyną i kojarzy mi się źle więc mi się nie podoba. Zosia jest tak pomiedzy, lepsze Kamila, ale lepsze Zosia niz Anita