Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

royal with cheese

śpimy na materacu, dam radę wstawać non stop w nocy??

Polecane posty

Nie mamy jeszcze łóżka, nie lubię kupować shitu, więc planujemy kupić porządne lóżko jak uzbieramy. Na materacu śpi nam się wygodnie. Niedługo rodzę, koleżanki twierdzą, że po porodzie nie dam rady tak w kółko wstawać i mam kupić łóżko w ikei za 200 zł :) co sądzicie, dam radę?

Pierwsze słyszę. A co ma do rzeczy wysokość łóżka. Jeśli teraz jest ci wygodnie wstawać z materaca to nic nie kupuj. Ileż to dni będziesz obolała?? 2???3??? I na tyle dni opłaca się kupować badziewie???

ja mam koleżankę która urodziła w grudniu dziecko i zarówno przed jak i po porodzie śpi z mężem na materacu na ziemi. Tak im widać bardzo wygodnie, bo na brak kasy nie narzekają, wiec łóżko bez problemu mogliby do sypialni wstawić. Malutka śpi z nimi i jest ok, do cyca niedaleko ma :)

Poza tym te dni po urodzeniu dziecka to nie jest jakiś koszmar, nie wiesz sama jak będzie a te "dobre rady" to każdy udziela jak się komu podoba. Poczekaj i kup sobie łóżko takie o jakim marzyłaś i na jakie cię stać. powodzenia.:)

Gość bylam i widzialam...
ja dalam. ale dziecko przez pierwsze 3 miesiace spalo w koszyku na podlodze, wiec bylo na mojej wysokosci. jak przelozylismy dziecko do lozeczka to i sobie kupilismy lozko, bo tak bylo wygodniej. powiem szczerze, ze na materacu najciezej mi bylo pod koniec ciazy w nocy do kibelka wstawac, po porodzie bylo ok.

Gość Ewela_19
Dać radę - dasz, ale lekko nie będzie, bo możesz być bardzo zbolała, a do tego potwornie zmęczona i śpiąca. Na upartego możesz położyć dziecko na podłodze w gondoli obok materaca, żeby nie wstawać, tylko go wyciągać na karmienie i przewijanie, a potem odkładać z powrotem. Możesz go przewijać w pozycji półleżącej na łóżku (kłaść na kołdrę jakiś nieprzemakalny podkład i mieć pod ręką kilka pieluch, chustki itp.).

Gość Ewela_19
Materace niestety mają jeszcze to do siebie, że się ślizgają po podłodze, a będziesz się musiała do karmienia albo przewinięcia dziecka czasem ułożyć w pozycji półleżącej, oparta o ścianę i materac może cię zacząć irytować. Łóżka mają najczęściej zagłówki, o które można się spokojnie oprzeć i oczywiście masę, więc i bez zagłówka człowiek oparty o ścianę od niej nie 'odjedzie'.