Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

extinct

TLK

Polecane posty

Chciałam zapytaćbardziej doświadczonych podróżników ;), jak to jest z pociągami TLK. Wyczytałam, że obowiązkowa jest rezerwacja miejsc. Można jej dokonać w jakiś inny sposób niż przez internet? Czy nie mogę po prostu kupić biletu dzień wcześniej i nie martwić się o nic innego, jak w zwykłych pociągach? Pomocy, pogubiłam się już w tym wszystkim.

W TLK nie ma rezerwacji miejsc. Rezerwacja miejsc jest chyba tylko w InterCity, ale polega to na tym, że przy zakupie biletu kupujesz od razu miejscówkę.

Rozumiem. Jednak przy internetowym rozkł jazdy w uwagach zaznaczone jest "TLK PKP Intercity, 1 kl. - obowiązek rezerwacji". Chyba, że właśnie ta rezerwacja dokonywana jest automatycznie z kupnem biletu, tak jak napisałaś?

Gość taka taka ja :D
w rozkładzie jazdy w internecie jest równiez napisany ze osobowy z gdyni do Tczewa jest o 15: 30 a w rzeczywistosci takiego pociągu nie ma.. buu, w TLK nie ma rezerwacji miejsc siadasz tam gdzie jest wolne

Gość w TLK jest rezerwacja
obowiązkowa ale w 1 klasie, w drugiej nie

W 1. klasie może jest obowiązek rezerwacji. Ale w drugiej w pociągach TLK na pewno nie ma. A w tej pierwszej klasie to na pewno przy zakupie biletu.

Gość jest rezerwacja w 1 klasie
wiem, bo wczoraj jechalam. Tak na marginesie - w drugiej byl potworny tłok, ledwie usiadlam w pierwszej.