Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiruskowa

Szczepienia na HPV w UK

Polecane posty

Gość wiruskowa

Orientujecie sie moze gdzie mozna sie zastrzepic na HPV w Anglii i ile to kosztuje? Pytalam juz u gp ale dostalam jakies wymijajace odpowiedzi i nic sie konkretnego nie dowiedzialam. Mowia tylko, ze za darmo szczepia do 18 roku zycia, ze mozna sie szczepic tylko do 26 roku zycia (co jest absolutna bzdura), ze raczej sie dziewice szczepi itd Ja to wszystko wiem, ze tak teoretycznie jest, nie prosilam ich o uswiadamianie na temat szczepienia tylko chcialam sie dowiedziec gdzie to moge zrobic.

Gość na pewno mozesz
sprobowac w prywatnych klinikach bo GP mial racje - u nich szczepia dziewczynki 12-13 letnie obowiazkowo i tyle w temacie.

Gość wiruskowa
Z tego co mowili to szczepia do ukonczenia 18 roku zycia. Ja wiem, ze mieli racje i wcale nie oczekiwalam, ze mnie zaszczepia za darmo tylko, ze udziela informacji gdzie to moge zrobic i ile to kosztuje. Pytalam bo myslalam, ze moze u nich to zrobie jak zaplace skoro darmowe szczepienie juz mnie nie obejmuje. Ale nic sie nie dowiedzialam. Udali glupkow i dali do zrozumienia zebym sobie dala spokoj bo jestem juz na to za stara!! A ja wiem, ze mozna sie szczepic w kazdym wieku mimo tego, ze szczepienie zalecane jest dla mlodych dziewczynek, ktore jeszcze nie wspolzyly bo wtedy jest wieksza pewnosc, ze jeszcze sie wirusa nie ma ale ja znam kobiety, ktore szczepily sie w kazdym wieku. W niektorych przypadkch mialy zalecone szczepienie mimo tego, ze juz sie wirusem zarazily.