Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulgix

jednak nie warto pomagać

Polecane posty

Gość ulgix

wujek mieszkający na wsi mnie poprosił abym poszukał jakiejś pracy dla jego córki , czyli dla Marty w Warszawie, Marta w tym roku skończyła technikum gastronomiczne i na wsi nie ma szansy na pracę, więc nałaziłem się po mieście i w różnych restauracjach pytałem o pracę dla Marty i widać, że restauratorzy aż piszczą za takimi osobami po gastronomi , więc wstępnie ustaliłem z pewnym restauratorem, że Marta na początek zarobi 2200 zł. brutto miesięcznie i na początek może mieszkać u mnie a jak trochę zarobi to wynajmie mieszkanie i zadzwoniłem do Marty , że może przyjechać a wściekła Marta powiedziała, że NIE ponieważ ma teraz wakacje i żebym się pocałował, wyłączyła telefon, to teraz niech mnie pocałują , nie pomogę już nikomu !

Gość dosc wyraźna
tez miałam kiedys podobna sytuacje uwazam ze nie warto pomagac bo nie kazdy potrafi to docenic

Gość nieładnie
prawdziwa pomoc i prawdziwa dobroć polega na tym aby ją dawać nie oczekując nic w zamian nie bądźcie tacy interesowni bo pomagając komuś pomagamy także sobie

Gość dosc wyraźna
zadzwon do tego wujka co Cie prosił! co najważniejsze i powiedz co Ci powiedziala MArta powiedz tez to co tutaj napisałes jak sie starałes

Trzeba najpierw zaptac zainteresowanej od kiedy potrzebuje pracy! Wcinasz się między wódkę a zakąskę i się dziwisz, że po ryju dostałeś???

Gość 9034685476034588888888
Jednak warto pomagac,ona akurat tej pomocy nie potrafila docenic ale jest wieeele osob ,ktore by docenily

Gość ulciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
No cóż ta dziewczyna okazała się niewdzięczna. Ale to nie znaczy ze nie warto pomagać. warto ale z głowa i tym osoba, które na tą pomoc zasługują..

Gość dosc wyraźna
hola hola oczywiscie ma racje, tutaj tkwi cały szkopuł tejze sprawy co do mnie pomagałam bezposrednio zainteresowanej bez posredników;) i wcale mi sie to nie opłaciło

Gość hr he he heb
bo ludzie sa pojebane i wredne ja też pomagałam takiej jednej z dzieckiem przez 3 lata naokrągło wiecznie była u mnie z dzieckiem obiadki,sratki,pieluchy,ubrania dla dziecka wszystko ja kupowałam i dawałam a ta teraz dupe odwróciła bo jej zwróciłam uwagę bo dowiedziałam się że mnie obgaduje przed swoją matką a ja nieba uchylałam jej.........a ta mi dupe obrabia że dostała taki obiad a nie taki jaki ona lubi i że dziecko jej rozpieszczam o kuuuuuuuuurwa nie łazi juz pół roku do mnie i koniec znajomości

Gość słońcewramionach
Warto, ogólnie warto, tej pannicy trzeba pozwolić by nabrała nieco pokory. Czasem warto pomagać by sprawiedliwości stało się zadość. Tak jak pomógł kobiecie bitej przez męża bohater powieści Andrew Nicolla pt Dobry człowiek. Ofiara bała się złożyć obciążające zeznania, a Tibo Krovic, który miał wydać wyrok, skazał jej męża i kata mimo braku dowodów i zeznań. Bo tylko tak mógł tej kobiecie pomóc. Utracił stanowisko sędziego, ale zachował się sprawiedliwie.