Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwilena1234

wyrejestrowanie auta po wypadku.. pomocy..

Polecane posty

Gość malwilena1234

W sobote mialam wypadek samochod nie nadaje sie juz do jazdy nie oplaca sie go naprawiac. nie chce go zlomowac raczej mam zamiar sprzedawac czesci bo przynajmniej cos na tym skorzystam. Dzis znajomy mi powiedzial ze mam tydzien na wyrejestrowanie auta czy to prawda??? wie ktos jak to wyglada??? i czy takie wyrejestrowanie auta jest platne jezeli nie bedzie zlomowane????? prosze o pomoc,

WItaj.Samochod jesli posiadasz musi byc zarejestrowany i ubezieczony.A jeli chcesz go zezlomowac i wyrejestrowac to na recyklingu tylko , a nie byle zlomnicy.Najlepiej jak go sprzedaz i pozbedziesz sie w calosci , wtedy pozbedziez sie problemu.

Gość mam wrażenie że samowolne
sprzedawanie samochodu po kawałku jest nielegalne bo nie masz uprawnień złomiarza. coś takiego jest w prawie.

SPrzedawac na czesci mozesz , tylko nie wiem czy wiez ze to sie wiaze z czasem i miejscem.Musisz miec gdzie trzymac ten samochod i go rozkrecac , lub co chwile byc przy tym jak ktos o jaka czesc przyjedzie i bedzie sam wykrecal.Moim zdaniem zkoda zachodu.Lepiej w calosci.

Gość malwilena1234
mam go gdzie trzymac i gdzie ukladac czesci na czasie tez mi ie zalezy. chodzi tylko o to wyrejestrowanie jak to wyglada

Jesli nie masz papierka o zezlomowaniu (recykling) , kradziezy , umowy sprzedazy to go nie wyrejestrujesz.

Gość SPRZEDAJ MIETKOWI z parku
temu z czerwonym nosem - podpisze Ci umowę a Ty mu dasz na browara 🖐️ :classic_cool:

Gość DominikaHH
Warto ze złomowac taki samochód. Wtedy bedziesz mieć papiery na to ze pozbyłeś sie samochodu i mozesz spokojnie go wyrejestrować. Nie wiem dokładnie ile jest na to czasu ale takie rozwiązanie jest bardziej opłacalne. Widziałam że tutaj http://oltomax.pl/ warto ze złomować samochód jeśli jest się ze śląska.

Gość gość
A nie mozna najpierw sprzedac czesc a reszte zezlomowac? Trzebaby sprawdzic u zlomiarza i w ubezpieczalni/um.

Gość gość
Jeśli macie wątpliwości dotyczące wyrejestrowania samochodu, to warto spytać na tym auto szrocie http://zlomowanie-vernal.pl/. zajmują się legalnym złomowaniem pojazdów i pomagają w takich formalnościach.

Gość gość
Wystarczy ze złomować stary samochód. Jeżeli mieszkacie w Olsztynie lub okolicach to mogę wam polecić www.galazkarecykling.pl Zajmują się złomowaniem samochodów i skupowaniem metali. Mają bardzo dobre stawki, więc polecam ich wam.