Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tokofobiczka

Chce pomagac kobietom...

Polecane posty

Gość tokofobiczka

Choruje na tokofobie od zawsze. Mimo wszytsko zdecydowalam sie na dziecko, upragnione, wyczekiwane, a odwlekane z uwagi na moj paniczny strach przed porodem... Ciaza byla dla mnie wspanialym pzrezyciem, chociaz przeplatana atakami paniki przed porodem. Przez cala ciaze bylam pod opieka psychologow, ktorzy mieli mi ,,poukladac w glowie'' . Strach nie minal a porod zblizal sie wielkimi krokami. Zawiedli wszyscy, ktorzy mieli pomoc, polozne, psychologowie, nawet najblizsi...przykre. Tylko w brew pozorom , ja spanikowana pozornie bezsilna, pzrerazona kobieka stanelam na wysokosci zadania!! Chociaz nigdy bym w to nie uwierzyla i nadal nie wierze, ze dalam rade... Tak to fakt ja osoba z fobia urodzilam zdrowe , piekne dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chce pomoc tym, ktorzy chca wsparcia, lub maja pytania!!!!!

Gość no to jesteś dzielna
gratuluję :)

Gość pot
co to jest toktofobia?

Gość jjtyjjtjy
Ale niby co? Mieli cię wspierać w ... chorobie czyli pielęgnować ją w tobie? Chyba dobrze wyszło, nie? No to już nie jesteś psychicznie chora. Gratuluję.

czesc ja mam termin za okolo 3 tygodnie(niecale) i prawde mowiac boje sie tego dnia aczkolwiek nie moge sie juz doczekac.Nie wiem czy to strach przed porodem czy przedtym co bedzie dalej...a mozesz napisac mi jak mozna samemu nabrac sil na to wszystko,tym bardziej jak sie nie ma wsparcia(nawet od partnera)dzieki(-: