Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 97888

Co zrobić gdy mam brzydką twarz?

Polecane posty

Gość 97888

Mam 20 lat i jestem oszpecona . Brzydka. Nawet rodzina mi to mówi .ludzie też dają mi to do zrozumienia. nie mam ani pracy ani przyjaciół. o chłopaku nie wspomnę. na imprezie byłam 3 razy ale miałam dość bycia popychadłem i patrzenia jak inni adorują jakieś laski a ja stoję w kącie nikt nawet nie spojrzy w moją stronę.w szkole tak samo pamiętam tylko dotkliwe komentarze szczególnie kolegów .odechciało mi się wszystkiego ;/ zaprzestałam już oglądania telewizji i często zamykam się w domu i rozpaczam koszmar. chciałabym sobie zrobić operacje ale wtedy musiałabym wyjechać za granicę na zawsze bo moja rodzina i wszysy by mnie wyśmiali ..

Gość jasny piorun
jak to sie mówi..." "worek na łeb i za ojczyzne"

Gość jasny piorun
pocieszenie nadchodzi: "każda stwora znajdzie amatora" czy też " worej na łeb i za ojczyzne".. bedzie dobrze :łapka

Gość typ kanapowy
zaden make up nie pomoze choc troche? jestes oszpecona bliznami? czy chodzi o rysy twarzy, o nos krogulczy czy cos?

Gość iskierka nadzieji
sprobuj zaakceptowac sama siebie wtedy ludzie tez Ciebie beda inaczej postrzegac...

fryzura? makijaż? dajcie spokój, brzydoty nie zamaskują, mogą uczynić ją trochę bardziej znośną :o

Gość 97888
co wy mówicie....jak to dlaczego mnie wyśmieją ,dlatego że sobie zrobiłam operacje.. próbowałam makijaż. oszpecenie to nos jak haczyk ...... uroda to wszystko nikt nie zaprzeczy

Najważniejsze to licz na siebie i żyj dla siebie nie dla innych. Nie jesteś przedmiotem który każdy musi lubić i pragnąć. Wiem ze każdy potrzebuje akceptacji lecz takie walenie w mur tylko poskutkuje pogłębianiem się rozpaczy. Musisz zaakceptować sytuacje, swoiste "tu i teraz", bo od tego trzeba zacząć aby móc jasno myśleć, nie zza tej zasłony rozterek i rezygnacji.

Gość 97888
nie nawidzę swojej twarzy ... Tylko twarz się liczy. figurę mam w porządku włosy zadbane twarz sprawia że wyglądam tragicznie....

Gość typ kanapowy
faktycznie uroda to bardzo wiele... ale tez znam wiele bardzo ladnych dziewczyn samotnych i nieszczesliwych i wiele takich mniej niz przecietnych w szczesliwych zwiazkach itd. roznie z tym bywa. jesli "brzydota" idzie w parze z wycofaniem i natura introwertyczna to wtedy jest rownia pochyla...:O P. Justyna Steczkowska tez nie ma pieknego nosa, a wiele osob uwaza ja za ladna itd.

Gość direction to perfection
oszpecenie to nos jak haczyk ...... ach te nosy. ja bym sie dwa razy nie zastanawiala. wydoj rodzine za to, ze nawet ona wpedza Cie w kompleksy i lec do chirurga plastyka. po co sie meczyc? fryzura? makijaż? dajcie spokój, brzydoty nie zamaskują, mogą uczynić ją trochę bardziej znośną zgadzam sie w 100%. skad sie to w ogole bierze, ze ludzie tak wierza w sile make-upu i fryzjera? z idiotycznych filmow chyba.

Co zrobić gdy mam brzydką twarz?" czesto czytac gazete :P

Jeśli chodzi tylko o nos, to na pewno nie jest aż tak tragicznie. Jeśli stać cię na operację i nie możesz na ten nos patrzeć, to zoperuj go sobie. Co z tego, że mogą się śmiać? Sama mówisz, że teraz też się śmieją, więc co za różnica, nie masz nic do stracenia. Nawet lepiej jak będą się śmiali z ładnego nosa niż z brzydkiego, prawda? A skoro masz taką "miłą" rodzinkę i znajomych, to może faktycznie wyjazd za granicę albo do innej miejscowości będzie niegłupim rozwiązaniem.

Gość ytrtyty.
Co zrobić gdy mam brzydką twarz?" zaloz torbe z tesko na leb

Gość abadziababenc
mellygion dobrze gada!

dobrze gada :) ale ciężko osiągnąć taki stan samoakceptacji, że zupełnie nie przejmujesz się opinią innych

zrób operacje i problem z głowy. Co my Ci mamy napisać? Dzieci w afryce nie mają co jeść a Ty się nosem przejmujesz.

Gość ........kropka....
jesli masz problem z nosem i nie możesz go zaakceptować to może zrób korektę noska, poza tym jestem pewna że przesadzasz

"a ja stoję w kącie nikt nawet nie spojrzy w moją stronę" cóż, nikt nie zwraca uwagi na tych stojących w kącie. za to gruby paszczur z nosem jak baba jaga jeśli wyskoczy na środek i tańczy machając oponą na brzuchu jest już bardzo zauważalny :D "w szkole tak samo pamiętam tylko dotkliwe komentarze szczególnie kolegów .odechciało mi się wszystkiego ;/" dla ciebie to były "dotkliwe komentarze", a dla kolegów ze szkoły pewnie ich sposób na podryw. tak jak kłucie szpilką czy mazanie tyłka kredą koleżankom. jesteś strasznie przewrażliwiona na swoim punkcie.

Gość 0000144545
wiesz to nie tak że jak ma się brzydka twarz to nikogo się nie znajdzie, mój kuzyn jest z dziewczyną która ma np bardzo wydatną szczękę i wierz mi że rzuca się to w oczy bardziej niż nawet mocno garbaty nos, ale dziewczyna zamiast się użalać to chodzi na imprezy, jest bardzo towarzyska i uśmiechnięta, ona nie robi problemu ze swojego wyglądu więc pomimo tego że cóż każdy widzi jak jest i przy pierwszym spotkaniu rzuca się w oczy właśnie jej szczęka to szybko się o tym zapomina bo dziewczyna jest po prostu sympatyczna, a mój kuzyn wcale nie jest brzydki czy coś takiego, więc widać że pomimo braku super wyglądu można kogoś znaleźć i być szczęśliwym:) dużo zależy od nastawienia, a jeśli nie potrafisz go zmienić to operacja może nie jest takim strasznym pomysłem ale przede wszystkim wydaje mi się że zmianę trzeba zacząć od wnętrza

Popieram powyższy post. Moja koleżanka jeszcze z czasów studiów ma nos garbaty na 102 i nigdy nie miała problemów z facetami. Zawsze chodziła na imprezy , stroiła się , ogólnie "wylaszczona" a nos w niczym nie przeszkadzał. Tylko ona nigdy nie użalała się nad sobą, traktowała swój nos jakby był prosty przez co i my nie zwracaliśmy na to uwagi. Problem nie leży w Twoim nosie tylko w Tobie. Zadbaj o siebie , podkreślaj atuty swojej urody a na defekty nie zwracaj uwagi. Gadając o swoich wadach sprawiasz , że inni zaczynają baczniej się im przyglądać.

Gość Tomqusas
Wiesz co założę się że z wiekiem "wyładniejesz" taka jest kolej rzeczy a do tego czasu nie pogrążaj się w smutku bo to Ci NIC nie da. Na zranione serce i smutek pomaga sport np bieganie czy aeroby na siłowni gdy zaczniesz to uprawiać nie tylko poprawi Ci się humor ale i sylwetka przez co nabierzesz pewności siebie i odkryjesz nowe drogi które pozwolą przezwyciężyć Twój 'problem' nie poddawaj się założę się że masz piękne serce :)

Gość gość
Rodzina Ci mówi? nie wierzę... niby co Ci mowia dokladnie?

Gość gość
Wiesz co Ja miałam tak plamista buzie ze ludzie ode mnie uciekali . A jeszcze ciała nie widzieli bo chodziłam ciagle ubrana Miałam ( mam nadal ale nie widać ) bielactwo . Kochana . To był koszmar nie życie . Nawet w szkole pani kazała mi wyjsc z basenu bo zarazam innych . Ciagle życie w upokorzeniu I kiedys zagadała mnie dziewczyna ktora tez miała bielactwo . Powiedziała mi gdzie sie leczyła i wyleczyła Niestety w Wsrszawie w poradni leczenia bielactwa . Ja mieszkam koło Terespola . Daleko ale zapisałam sie na wizytę Nie mogłam sie leczyć bo matka i ojciec nie chcieli mi dac grosza mówiąc ze na mnie to strata forsy . Wyobrażasz sobie ? Ojciec ? Matka ? Opuściłam dom Podjęłam prace w supermarkecie ale z tylu na hali by nie odstraszać klientów . Zarobiłam pierwsze pieniadze i natychmuadt w tej poradni bielactwa kupiłam taki tonik podkład Dermotan . Spróbowałam jakies 3 lata temu . Pokrylam nim całe cialo i z radości az kwiczalam we łzach , ze nic nie widać . Dzis pracuje w Rossmannie ale staram sie o prace w Sephorze . Wszystkie moje koleżanki z pracy ten Dermotan uzywaja . W naszym Rossmanie mamy takie obroty jak w żadnym innym Rossmanie . Czasami faceci przychodzą kupować pojedynczo co im potrzeba by cześciej bywać u nas . Szef to widzi Przychodzą kobiety bo myśla ze tak dobrze wyglądamy dzieki kosmetykom w Sklepie a to ten Dermotan Jestem innym człowiekiem . Teraz żuje ze ja : Nawet nie wiedziałam co to znaczy zyc Dermotan zamawiam , przychodzi do mnie poczta za pobraniem w dwa dni i na kazda imprezę czy wyjście troche nakładam jeszcze jedna warstwę by inaczej wygladac niz na codzień Nie piszes co ci sie nie podoba Ale mnie tez przeszkadzało wszystko Dzisiaj ja mam rany w sercu ale nie na skórze . Od nowego roku zacznę tez u nich leczenie bo interesuje mnie przyczyna . A teraz juz mam pieniadze na wizytę i leki jezeli beda potrzebne . Nie łam sie tylko wygadaj sie co ci jest . Znajdzie sie ktos kto ci pomoze tak jak ja pomogłam znajomym kolezankom ze sklepu . Kazda premie jaka dostaje za wyniki w pracy odkładam na leczenie Mogłam ja to kazdy moze , Wiesz ze ja dwa razy odkrecalam gaz by z sobą skończyć . Dzisiaj jak pomyśle to mi skora sie kurczy Warto zyc Mowi ci Ex samobójczyni z powodu wyglądu

Gość gość
Znam ten Dermotan i go używam . Tonik Dermotan i creme adermotan Dla mnie jedt dobry bo wygładza kolor skory ktory miałam nieciekawy Wsiaka w skore wiec skora normalnie oddycha Jest naturalny wiec rownocześnie odzywia skore Ale dla mnie bardzo ważne jedt tez ze nie brudzi bielizny , kołnierzyka. Szalików i wogole . Trzyma sie długo to tez u mnie ważne by moc zostać u chłopaka na noc . Kiedys sie bałam ze przestraszy sie mnie rano

Gość gość
Gdzie kupic ten Dermotan? W necie nigdzie go nie ma :o