Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avilla!

4 piętro, znoszenie wózka. dam radę czy głupi sposób?

Polecane posty

Gość redaaa
Moja znajoma ma 3 dzieci, 2 lata i dwoje rocznych, jak idziemy razem na spacer to znosimy wozki z dziecmi po pol pietra. JEDEN PODWOJNY BO Z BLIZNIAKAMI. A jak idzie tylko starszy maluch to bez problemu idzie go zniesc z wozkiem i wnieść samemu. Meczace ale sie da

Gość Ewela_19
Widzę, że piszesz o wózkach takiego typu jaki sama posiadam. Tak się składa, że mam akurat Emmaljungę Smart (odpowiednik dzisiejszego modelu Classic) już 10 miesiąc i nie zamierzam się z nią jeszcze długo rozstawać. To był bardzo udany zakup i nie kosztował mnie majątku, bo kupiłam z drugiej ręki w świetnym stanie za około 800 zł (gondolę i spacerówkę z dodatkami, ale bez fotelika i adaptera).

Gość Ewela_19
I jak już pisałam wcześniej - znoszę całość z mieszkania na dół. Przyzwyczaiłam się i nie jest mi z tym jakoś szczególnie ciężko.

Gość dobrze Ci doradzę :)))))))))))
ma zasadniczy plus, że spacerówka jest montowana przodem i tyłem do kierunku jazdy. no i aluminiowy stelaż stąd ta waga. ja mam x-landera xq2010 ale jest cięzki, wiec Tobie go nie polecę :)

Gość zernickowa
Lekki wózek ? Jedyny jaki mogę polecić, ponieważ jest na prawdę super poręczny i zwrotny to http://www.mapetszop.pl/pl/p/Wozek-Osann-Boogy/59. A jeśli ma być jeszcze z gondolą to niestety będzie cięższy i to dużo ale też jest fajny http://www.mapetszop.pl/pl/p/Wozek-Osann-Beebop/66 i w tym przypadku zwyczajnie stelaż wózka można zostawić a na górę wchodzić z samą gondolką .

Gość Miska25253636
Tez mieszkam na 4 p./. Wozek zostawiałam w pralni, bo w piwnicy nie miałam miejsca. Wspominam to niemilo. Wnoszenie dziecka z siodelkiem tez jest meczarnia. Jak wracałam ze spaceru, po drodze zakupy. Najpierw wnosilam dziecko, a potem schodzilam po reszte.Najlepiej mieszkac na parterze albo miec w bloku winde.

Gość koleander
Niestety nie można mieć wszystkiego, więc to dźwiganie dziecka z gondolką wcale nie jest takim złym rozwiązaniem. Przecież wózek ze stelażem waży ok 16kg. Tyle mój ważył mimo, że jestem z niego bardzo zadowolona bo był bardzo poręczny. Miałam osann beebop taki prawie bubaboo tylko w wersji niemieckiej i zdecydowanie tańszej a tak samo praktycznej. Wszystkim polecam, jako pierwszy wózek sprawdził się zdecydowanie.