Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona i on 0000

miesiączka w 6 tyg ciąży!

Polecane posty

Proszę o pomoc....jestem w 6 tyg ciąży-licząc od ostatniej @(potwierdzona testami, 10 pozytywnych,u lekarza nie byłam ponieważ wszyscy mówili że za wcześnie,chciałam odczekać jeszcze tydzień)W nocy dostałam miesiączki-taka normalna.Nie wiem co mam myśleć...czy testy się pomyliły, chociaż nie wiem czemu tak duże opóźnienie,ponieważ @ miałam zawsze w terminie-co 30 dni.Czy może to ciąża biochemiczna?A może ktoś tak miał i ciąża przetrwała?Dodam że @ jest już bardzo skąpa...

Gość gsdg
kobieto i Ty siedzisz na kafeterii zamiast leciec do lekarza?!!

Gość nie chcę cię martwić ale
wydaje mi się że poroniłaś. Zamiast tu siedzieć... to jedz szybko na izbę przyjęć do szpitala może jeszcze da sie maleństwo uratować

Gość dopóki nie trafiłam
na co czekasz szoruj do lekarza a usg. Sprawdzi czy coś widać i da ci leki na podtrzymanie. W ciązy nie ma miesiączki są tylko krwawienia a każde takie krwawienie jest niebezpieczne. Nie rozumiem jaka ta twoja @ jest bo najpierw piszesz że w nocy była normalna a teraz jest bardzo skąpa. Przestałaś krwawić?

pocieszę cię że ja w 6 tyg ciąży dostałam plamień i pojechałam od razu do szpitala na izbę i na szczęście okazało się że to nie poronienie tylko plamienia z nadżerki którą miałam NIE CZEKAJ TYLKO JEDZ !!!!!

Gość gsdg
nie strzasz jej bo sie zdzarza tak, ale powinna isc jak najszybciej do ginekologa

Gość milordinia
poroniłaś, powinnaś być w szpitalu a nie na forum

jedz od razu na izbę tam cię przebadają bo teraz to raczej trudno będzie ci się dostać do lekarza nawet prywatnego

Gość dopóki nie trafiłam
"I trymestr Krwawienie pojawia się najczęściej w pierwszych miesiącach ciąży. Przyczyny mogą być różne: * Zagnieżdżenie się jaja płodowego. W drugiej połowie cyklu, w którym nastąpiło poczęcie, jajo płodowe zagnieżdża się w ścianie macicy. Wywołuje to czasem dość obfite krwawienie, które kobieta bierze nieraz za początek normalnej miesiączki. Nie ma ono wpływu na dalszy rozwój ciąży. * Choroba szyjki macicy. Przyczyną może być np. polip (niewielki wypukły fragment przerośniętej błony śluzowej) lub nadżerka. Krwawienie z tego powodu jest zwykle niewielkie i nie komplikuje dalszego przebiegu ciąży. * Termin miesiączki. Czasami pojawia się krwawienie w dniach, w których wypadałaby miesiączka, gdyby kobieta nie była w ciąży. Jest zwykle niewielkie i nie wpływa na dalszy przebieg ciąży. * Niedobory hormonalne. Najczęściej dotyczą progesteronu. Jeżeli lekarz podejrzewa, że to one są przyczyną krwawienia, zleca badanie poziomu progesteronu we krwi. Jeśli wynik potwierdza wstępną diagnozę, podaje leki „na podtrzymanie ciąży. W Polsce są to najczęściej Duphaston i Luteina zawierające pochodne progesteronu. Stosuje się je zwykle do 16. tygodnia ciąży. Nie stwierdzono, by miały one niekorzystny wpływ na dalszy rozwój dziecka niezależnie od jego płci. * Ciąża pozamaciczna. Mówimy o niej, gdy zarodek zagnieździ się poza jamą macicy, np. w jajowodach. Krwawieniu towarzyszą ostre, kłujące bóle podbrzusza (zazwyczaj z jednej strony), czasami także zasłabnięcia lub omdlenia. Ponieważ ciąża pozamaciczna zagraża zdrowiu, a nawet życiu kobiety, z takimi objawami trzeba się jak najszybciej zgłosić do lekarza. * Zaśniad groniasty. Mianem tym określa się przerost tkanek, z których wykształca się łożysko, uniemożliwiający rozwój zarodka. Diagnozę można postawić na podstawie badania USG. W tym przypadku konieczne jest wyłyżeczkowanie jamy macicy, leczenie szpitalne i dalsza opieka lekarska przez co najmniej rok. Na szczęście to powikłanie zdarza się bardzo rzadko. * Poronienie. Poronieniem nazywa się zakończenie ciąży przed 22. tygodniem. Można je podejrzewać, gdy krwawienie jest obfite (jak miesiączka lub bardziej), długotrwałe (powyżej trzech dni) i towarzyszą mu bolesne skurcze brzucha, uczucie ucisku w podbrzuszu, ogólnie złe samopoczucie. Przy podejrzeniu poronienia trzeba się jak najszybciej zgłosić do szpitala. Lekarz oceni sytuację i albo zrobi wszystko, by potrzymać ciążę (zaleci leżenie, leki rozkurczowe i hormonalne), albo - jeżeli krwawienie nie ustaje i nie ma szans na powstrzymanie poronienia - wykona zabieg wyłyżeczkowania macicy (w znieczuleniu). "

Gość dopóki nie trafiłam
" Co robić Jeżeli zauważysz niewielkie plamienie: * połóż się, odpocznij, czekaj i obserwuj, co się dzieje; * nie łykaj żadnych lekarstw; * jeżeli plamienie szybko ustąpi, nie musisz jechać do lekarza, ale zgłoś to w czasie najbliższej wizyty. Jeżeli zauważysz krwawienie przypominające skąpą miesiączkę: * połóż się; * skontaktuj się z lekarzem prowadzącym ciążę. Prawdopodobnie zechce cię zbadać - pojedź do niego samochodem lub taksówką, staraj się mało chodzić. Jeżeli pojawi się krwawienie przypominające obfitą miesiączkę, jedź szybko do szpitala. Jeżeli nie może cię zawieźć mąż, wezwij karetkę pogotowia."

Gość playplay654
do szpitala na izbę przyjęć- ja 1 krwawienia dostałam w 5 tyg-jeszcze zarodka nawet na usg nie było widać ale zgłosiłam się do szpitala z krwawieniem w ciąży potwierdzonej tylko testem. Jedż do szpitala, bo to nie żarty- poronienie zagrażające.