Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rossaverdera

do czego potrzebne pieluchy flabelowe?

Polecane posty

Gość rossaverdera

widze ze na listach wyprawek takie sa ale do czego je uzywac?

Gość mała stoki
Np;do rożka pod główke:)

Gość Jak to w zime nie będziesz
ja kładlam na spód wózka żeby dziecko nie leżało bezpośrednio na tkaninie wózka i na przewijaku

Ja zamiast tetry, bo ta obcierała synka (ma strasznie delikatną skórę) - do łóżeczka pod buzię, jak go nosiłam do odbicia żeby mnie nie opluł, jedną pocięłam- dyżurne szmatki do wycierania zaplutego dziecia. Podkładam pod buzię przy karmieniu bo nieraz mu ucieka bokiem jak za szybko leci. U dziadków i tam gdzie ma rzeczy prane w obcym proszku (dostaje wysypki) jako dyżurny kocyk.

Gość rossaverdera
ile kupic na początek?

Ja nie miałam flanelowych tylko tetrowe - do wycierania buzi właśnie i do podkładania.

Ja kładłam pod głowę w łóżeczku jak poduszkę, by prześcieradło było czyste przy ulewaniu (składałam na 4) oraz do wózka w tym samym celu.

O właśnie, i do wózka. Ja mam jakieś 7-8, ale to dlatego że nie lubię za często prać.

Gość Elizabetttttt
żeby zrobić sobie turban w szpitalu :D albo piękny obrus na stoliku przy łóżku, można też na tym wyszywać w szpitalu piękne hafty kwiatowe :D a tak na poważnie, to podkładałam pieluszkę dziecku przy i po karmieniu oraz wyścielałam nim rożek a potem łóżeczko -w miejscu gdzie synek trzymał główke - również w razie ulania

glównie jako przescieradełko ( w wózku, na łózku naszym, lub w czasie wizyt ) lub jako lekki kocyk na spacerze np pod wieczór jak już się chłodniej zrobiło. Do ulewania i podczas karmienia tylko tetry. flanele dla mnie jakieś takie sztywne są.