Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak nauczyć kogoś pływać

Jak nauczyć kogoś pływać?

Polecane posty

Gość Jak nauczyć kogoś pływać

Chce nauczyć swoją dziewczyne pływać nad jeziorem . Ale nie wiem jak nauczyć kogoś pływac . Liczę na jakieś porady

Gość co to sa alkodamy?
wrzuć na głeboka wode i odplyn, bedzie chciala sie ratowac to poplynie :classic_cool:

Gość aj em tak mam
jak sie boi wody to sie nie nauczy. musi miec podejscie, że nic jej sie nie stanie, wtedy sie wyluzuje i woda sama ją uniesie. pewnie jest spieta i nie da rady utrzymac sie na poziomie wody

Gość Jak nauczyć kogoś pływać?
Sam się uczyłem na takiejDesce o jakiej mówisz ale nad jeziorem takiego cuda nie znajdę

Gość ana_26
spróbuj ją delikatnie podtrzymywac w wodzie - nie tak na maksa, ale żeby czuła się bezpiecznie i zwróć jej uwagę na pracę nóg

Tylko z tym podtrzymywaniem może być problem bo nieChce wyjść na zboczeńca jeżeli bym ją przypadkiem jej dotkną a ona by nie chciała

Macie jeszcze jakieś rady?

Gość ana_26
zacznijcie od pływania na plecach - w ten sposób ona się oswoi wodą, a takie ułożenie nie grozi zachłyśnięciem wodą. Podtrzymuj jej plecy, delikatnie - na tyle żeby czuła się bezpiecznie. I przede wszytskim zwróc uwagę na to, żeby jej nogi za bardzo nie opadały w kierunku dna. Ja tak nauczyłam pływac brata - duzy był i głupio mu było pływać z deską ;)

Dzięki za pomoc , mam czas do poniedziałku to może jeszcze sam coś wymysłę

Gość Karelova
Prawda jest taka, że nie można naciskać na osobę, którą chce się nauczyć pływać. Sama jakiś czas temu uczyłam się pływać i najważniejsze było poczucie bezpieczeństwa i komfortu, bez pośpiechu i wszystko powolutku. Zapisałam się na kurs pływania i udało się. W Poznaniu szczerze polecam http://new.fitswim.pl gdzie sama byłam na kursie:)