Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamaaamamama

ROKSANA -imię dla córki ? czy to ładne imię?

Polecane posty

Roksana - Imię Roksana w języku staroperskim brzmiało Raohszana i znaczyło "jaśniejąca" albo "jutrzenka". Oznaczało więc planetę Wenus, patronkę miłości, harmonii, sztuki i gorących porywów serca. Z Persji to imię przeszło do Grecji. Roksany są przebojowe, znają swoją wartość i mogą osiągać prawdziwe sukcesy - szczególnie w tych konkurencjach, którymi opiekuje się Wenus, a więc w filmie, w muzyce, w fotografii. Z drugiej strony imienia o tak silnym ładunku magicznym nie należy nadawać "na siłę", podobnie jak imion w rodzaju Szeherezada czy Konsuela. Nie każda Słowianka będzie się z nimi dobrze czuła.

Gość swertyss
Co Cie obchodzi zdanie innych, to twoja czy nasza corka? ;/ Jak chcesz to nazwij ja nawet Taboret.

po prostu zasanawiam się,czy podoba sie to imię komukolwiek

Gość do mamamamamamaaamamama
moja córcia ma na imię Roksana. Ma 17 lat i jest bardzo zadowolona z tego imienia. Młodsza ma na imię Nadia. I też żadne przykrości ją z tego powodu nie spotkały. Także przy wyborze imienia kieruj się swoją intuicją,nie głupimi pytaniami na forum. Bo każdy ma prawo mieć swoje zdanie i co innego może mu się podobać. Ludzie,co za kraj.

nie no ,okej mi tez sie podoba to imie