Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska mama...

co dajecie dziecku po 4 mies.????

Polecane posty

Gość ciekawska mama...

ja narazie przeciery jarzynowe i soczki pediatra powiedziała żeby kaszek nie dawać ani kleików bo niepotrzebnie utuczę dziecko międzyposiłakami cyc na żądanie. czy to wystarczy?

Gość izia87
ja dawałam deserki z marchwi i jablka i zupke jarzynową żadnych soków tylko herbatke rumiankową:)

Gość ciekawska mama.....
oczywiscie do przecierów daje łyżeczkę kaszki mannej zeby do glutenu przyzwyczajać.

Gość Lancetnica
Ja daje w porze obiadu papke z warzyw. Najpierw sama marchew, potem marchew z ziemniakami, potem mmarchew ziemniaki i mieso/ryba. Te gotowe na razie, hippa. Zje tyle ile chce, a potem mleko. Jak juz bedzie tego jesc duzo, to mleka 'na deser'nie bedzie. Wieczorem daje tez troche kaszki, ale niespecjalnie jej wchodzi. Owocow nie lubi na razie, krzywi sie, wiec na razie daje spokoj

Gość Lancetnica
Aha i jak sie zaczyna podawac stale zarcie, to trzeba tez cos dawac do picia. Z tym na razie jest niespecjalnie. Soku nie chce, herbaty nie chce, wiec robie te herbate cienka i dosypuje malutko mleka modyfikowanego, zeby byl posmak taki, jak zna. Mam nadzieje, ze po paru razach w koncu wypije mi tez sama herbate

Gość izia87
nie dawaj jeszcze kaszy manny mój synek ma 7 miesiecy i zaczełam mu dopiero podawac ja zagęszczałam jedzenie kleikiem ryżowym i ma normalną wage więc kup mu kaszkę lub kleik bo na gluten jeszcze za wczesnie.

Gość ciekawska mama.....
kaszke manną kazała mi dawać pediatra bo karmionym piersia ponoc 3g.glutenu podaje sie po 4 mies.