Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19mloda91

Bolą mnie nerki po mleku

Polecane posty

Gość 19mloda91

Witam, mam mały problem z nerkami, ponieważ jeśli wypiję większą ilość mleka(wcale nie tak tłustego- max 2%) na kilka nocy pod rząd, to po 2-3 dniach nerki mnie bolą tak, że nie daję rady wstać z łóżka... Wydaje mi się że to nieważne, ale miałam kiedys zapalenie pęcherza- czasami nawraca (raz na kilka lat)... a jak byłam niemowlakiem miałam nietolerancję na laktozę i byłam karmiona kleikami... Mogę oczywiście nie pić mleka, ale niestety bardzo je lubię... Jestem w sumie tylko bardzo ciekawa, czy to może być nadal ta nietolerancja na laktozę? Ogólnie jem dużo nabiału i po niczym innym nie zauważylam takiej nietolerancji nerek... Proszę o jakąś konkretną- chociaż troszkę, odpowiedź:)

Gość meridiu m
Może to nie nerki cię bolą, nietolerancja laktozy raczej objawia się wzdęciami i biegunką. Po prostu organizm nie produkuje takiego enzymu laktazy aby tą laktozę mógł przyswajać. Niestrawiona laktoza jest dobrą pożywką dla bakterii. Nie pij za dużo na noc - wiadomo chyba dlaczego.

Gość każdy Ci powie
że nerki nie bolą , nie są unerwione :P

Gość 19mloda91
No fakt, może i typowo nerki nie bolą... Ale co jest w tym miejscu, które przewiewamy i to co mnie boli? Dziękuję za odp. o tym bakteriach;) Przy okazji mam nowe pytanie: Jak ćwiczę brzuszki, to wiadomo- po dłuższej przerwie mogę mieć zakwasy... Ale mam problem z robieniem nożyc- Lubię te ćwiczenia bo dużo dają na mięśnie brzucha, ale nieważne czy robię codziennie takie same ilości serii czy po dłuższym czasie. Wiem jak bolą zakwasy też na brzuchu... a mnie męczy silny ból całych mięśni po robieniu nożyc... Nawet zwinięcie w tzw. "kulkę" nic nie daje, jest to tak silny ból, że jest mi aż niedobrze... bardzo mnie martwi ten stan po serii ćwiczeń, ponieważ nie mogę spać godzinami, albo w dzień nie mogę normalnie funkcjonować...:(

TEORETYCZNIE MOżE TO NIE BYĆ ZASŁUGA SAMEGO MLEKA ALE SYFÓW Z NIEGO:p.jA PROPONUJĘ JESZCZE PRZESTAĆ PIĆ MLEKO UHT BO JEST ZDECYDOWANIE BARDZiEJ NIEZDROWE OD SUROWEGO:P.NA PRÓBĘ NAJLEPIEJ ABYŚ SPRÓBOWAŁA SUROWE EKOLOGICZNE I SPRAWDZIĆ CZY OD TEGO SIE POGARSZA:classic_cool:.

Gość kapuch
najlepsze jest mleko prosto od byka

Gość 19mloda91
No kurcze... ja tylko UHT piję... nie byłam nigdy wychowywana na wsi i nie jestem przyzwyczajona do świeżego mleka prosto od krowy...:( Nigdy mi nie smakowało... a w związku z bólem brzucha po nożycach to ktoś ma może pomysł co to jest?:( Dziękuję za odpowiedzi

Gość poczytaj sobie tu
"Brak enzymu laktazy Jego niedobór można podejrzewać, gdy po wypiciu mleka lub zjedzeniu jego przetworów pojawia się ból brzucha, wzdęcia i nudności. Laktaza to jedyny enzym ułatwiający trawienie cukrów prostych czyli związków pochodzących z przemiany węglowodanów. Laktoza natomiast to tzw. Cukier obecny w krowim mleku. Gdy w organizmie brakuje laktazy, niestrawiona laktoza- pod wpływem bakterii obecnych w jelicie grubym- rozkłada się na wodór, metan i duże ilości dwutlenku węgla. Skutkiem są bardzo bolesne wzdęcia brzucha. Nasza rada: Unikaj mleka krowiego i jego przetworów, jeśli będziesz regularnie zażywać preparaty z laktazą, wtedy od czasu do czasu możesz sobie pozwolić na posiłek z mlekiem."