Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfjd

czy to normalne?

Polecane posty

Gość fdfjd

Zapisalam sie na studia zaoczne, teraz przeczytalam w jakims regulaminie ze kazdy student jest zobowiazany do odbycia praktyki zawodowej. Przeciez to chyba logiczne ze skoro ide na zaoczne to bede szukac pracy i nie mam czasu na jakies pierdolone praktyki. To jest chore, co o tym myslicie???

Gość wszędzie tak jest
nie wiem co cie tak dziwi??

Gość fragolla q
ja konczyłam zaoczne i pierwsze słysze, jakie to studia? może pedagogiczne?

Gość yoko lolo 52
jak każdy załatwisz sobie lewe zaswiadczenie i tyle

Gość tralalalalallalala
ja tez skonczylam wlasnie zaoczne i mialam 3 tygodniowe praktyki, chociaz w praktyce niewiele osob je odbylo, w wielu miejscach ida na reke wiedza jaka jest sytuacja, kwestia dogadania i wystawienia papierka, a skonczylam gospodarke przestrzenna... do tego mialam jeszcze bodajze 10 dnipraktyk terenowych ktore musielismy sami sobie oplacic jeszcze...

Gość fdfjd
tak dziwi mnie to i to bardzo nawet. Ide krurwa na te studia z przymusu bo wiem ze nic po tym nie bede miala, no jedynie problemy bo nie bede miala pracy. Moj chlopak mnie namawia i rodzice mowia ze jak zaplacilam wpisowe to nie bede rezygnowac;/ bez sensu, po chuj mi te studia, wyrzucenie pieniedzy w bloto i strata czasu, nie bede miala czasu na nic kompletnie!!!! a tu jakies praktyki cholerne wymyslaja, pojebalao ich do reszty. Nie sa to studia pedagogiczne, zarzadzanie

Gość ciasteczkooooooooowy potwor
nie stekaj ja na moich mam 2 miesiace praktyk w kazdym semestrze i zyje i kazdy jakos sie wyrabia a tez pracujemy jak to w polsce nic tylko narzekac;/

Gość fdfjd
a masz czas dla siebie, faceta albo znajomych? watpie;/ taka prawda ze po studiach nic nie bede miala, pusty portfel;/

Gość fdfjd
nigdy nic nie osiagne przez to cholerstow. Studia trwaja 3 lata a ja za ten czas moglabym zaczac odkladac na auto, wesele a tak co kto mi da prace?? NIKT!!!

Gość fdfjd
zaluje ze posluchalam chlopaka i nie chce tam isc mimo ze to uczelnia w miejscowosci w ktorej mieszkam

a mam czas, mieszkam z facetem mamy czas na wszytsko kino i inne duperele, czesto wychodze na imprezy, w likendy na uczleni zawsze dla chcacegonic trudnego

Gość fdfjd
bo jestes w innej sytuacji jak mieszkacie razem;/ a zjazdy masz co ile? bo u nas maja byc co tydzien...poprostu super, zero czasu

pt od 15 do 22 sob od 8 do 22 niedziela od 8 do 18 i 270 godz praktyk w sem i mozesz dziennie zorbic 6 godzinowych ale licza jako 8 lekcyjnych- chociaz tyle ;] nie jest zle dopiero teraz mieszkam a ide na 3 rok cale 2 lata na odleglosc 100 km od siebie wiec tylko podczas zjazdow sie widywalismy;]

Gość fdfjd
od 8 do 22? przeciez to nie normalni ludzie jacys wymslali;/ zameczysz sie dziewczyno. To kiedy Ty pracujesz jak masz te glupie praktyki???

a jakos wpisuje sie w grafik w pracy ze od tej 8 do 14 mam praktyki tak jest w regulaminie i nie pracuje kazdego dnia tylko z druga dziewczyna na zmiane wiec zazwyczaj od 16 do 21 /22 wiec daje rade a jak nie mam praktyk to czasem rano itd. roznie no coz ja jestem na medycznych wiec taki wymiar godzin nas obowiazuje nie ukrywam zapierdol jest w sem mam 23 egzzaminy ale da sie;] moze dlatego ze studiuje to co chcialam:)

Gość fdfjd
nie potrafie sobie tego wyobrazic i szczerze mowiac nie wiem co mam zrobic. jak juz zaplace to szkoda bedzie zrezygnowac, zreszta rodzice by mnie chyba zabili;/ boje sie ze przez to tylko pracy nie znajde a jeszcze teraz te praktyki to mnie dobily kompletnie

a ty myslisz ze jestes jedyna w polsce? :P zobacz ilu ludzi sobie radzi, szczerze mnie to nawet jakos specjalnie nie meczy jakos przywykłam;]

Gość fdfjd
ale naprawde 1 raz slysze o takich praktykach;/ wiem jak bylo w technikum na tych praktykach nic sie nie robilo tylko sie siedzialo i sie nudzilo i co ja mam poswiecic prace dla czegos takiego? o ile wogole uda mi sie ja znalezc. Nie wiem czy dobrze robie zapisujac sie na studia

no niewiem ja bez studiow i kursow i praktyk nie wyobrazam sobie zycia;] niewiem co bym niby miala robic:/ takto ucze sie tego czego chce i wiem ze znajde prace a z czasem otworze swoj gabinet wiec dla mnie to po prostu taki etap w dazeniu do celu bez ktorego nie bede tegomiec;]