Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo długo się goją

BARDZO długo gojące się uszy

Polecane posty

Mam w sumie 10 kolczyków. Problematyczne są jedynie te w uszach, inne się pięknie goją... Przebijałąm uszy rok temu, 3 lata temu i [!!] 9 lat temu. Do tej pory czasami krwawią, źle pachną [zwykle jest odrobina ropy - stąd zapach]. Przemywam uszy codziennie po kąpieli spirytusem, co kilka tygodni robię dwutygodniową kurację Tribioticiem od roku. O kolczyki dbałam, nie zmieniałam ich, a tylko przemywałam, aż 6 miesięcy. Kolczyki sa ze stali chirurgicznej, nie mam na nią alergii. Tylko w uszach - kolczyki w brwi i w nosie ładnie się zagoiły i dosyć szybko, niby po pół roku a już po 2 miesiącach w ogóle nie bolały, nie krwawiły i można było na kilka dni zostawić dziurkę bez kolczyka. Uszy miałam przebijane w kilku miejscach [w tym 2 zrobiłam sama] Do dermatologa się umawiałam już kilka razy, ale czekam zwykle po 3-4 miesiące i niestety nie zawsze mi praca/szkoła pozwala na wizytę ;/

Gość riririrriir
Możliwe że jednak wdało się zakazenie np gdy wyjmowalas ( rekami na ktorych byly zarazki - nieumyte rece przed dezynfekcja kolczykow) , albo zaczesto je wyjmujesz , po 3 miesiacach kolczyki powinny byc zamienione z tych ze stali chirurgicznej na normalne , np srebrne , badz zlote , bo te sa tylko tzw"lecznicze" . mi sie bardzo kiedpsko goily w zimie przez te mrozy a nie nosilam czapki .

Gość riririrriir
Albo gdy przebijalas sama tą jedna dziurke w uchu , to igla badz kolczyk ktorym przebijalas zostal zle odkazony wdala sie infekcja i bakterie "przeniosly sie" na inna dziurke.

Gość fhfufu
też miałam ten problem. używałam tribioticu i wody utlenionej. pomogło jak zmieniłam kolczyki na te ze srebra.

Są to inne kolczyki niż te, które miałam po nałożeniu, ale niestety nie mogę nosić innych. Te "tanie" z aluminium gubią farbe i ucho puchnie i się brudzi. A na złoto i srebro mam alergię [jak na wiele innych materiałów, ale srebro jest najgrosze, bo nawet srebrnych sztućców nie moge używac bo mnie swędzą palce ;/] Co do tego, jak higienicznie je zdejmowałam nie wypowiem się, bo nie pamiętam. Ale na pewno odkażałam przed zdjęciem i nałożeniem nowych - do tej pory tak robię, a co do mycia rąk to zapewnię, że były czyste, bo mam nerwicę i ręce szoruję po 100 razy dziennie czasami do zdarcia naskórka..... Bo ze mnie świr jest, no. Sądziłam że te ze stali są najlepsze, ponieważ nie rdzewieją ani nie niszczą się jak srebrne czy złote - no i są wytrzymałe. A i sama sobie przebijałam około roku temu przed wakacjami. Używałam "jednorazowego" zestawu, tj pakowane sterylnie cążki, igły i miseczkę, tak samo kolczyki (są do kupienia online).