Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

John11

Czemu takie wysokie alimenty?

Polecane posty

Udaje mi sie troche wyprowadzac urzad w pole. Z pitow bedzie mozna wywnioskowac, ze zarabiam ponad 2x mniej niz na prawde zarabiam. W tym akurat problemu nie bedzie:)

Gość fdhfkj
nie bój żaby. przy ustalaniu wysokości alimentów, nie są istotne Twoje zarobki, tylko POTRZEBY dziecka. dziecko dostaje tyle alimentów, żeby były na opłacenie szkoały, jedzaenia, ubrań, rachunków itd. ale do tego twoja była musi przedstawić przed sądem w formie listy wszystkie te koszty, które w sumie dałyby kwotę 6000 zł. do tego jeśli była nie pracuje, to musi podjąć pracę, chyba że córka jest niepełnosprawna i wymaga całodobowej opieki.

Gość ale czemu
"Kodeks rodzinny stanowi, że wysokość alimentów uzależniona jest zasadniczo od 2 czynników: po pierwsze- od usprawiedliwionych potrzeb uprawnionego Oznacza to np., że inna będzie wysokość alimentów, jakie będzie można uzyskać na chore i wymagające opieki dziecko niż na dziecko zdrowe. Decydującym czynnikiem przy określaniu wysokości alimentów może być też wiek dziecka ( im starsze tym większe wydatki związane z utrzymaniem i chociażby z wydatkami szkolnymi). Wysokość świadczeń alimentacyjnych uzależniona jest po drugie od zarobkowych i majątkowych możliwości zobowiązanego. Jeśli np. rodzic zobowiązany do alimentacji dobrze zarabia, wówczas istnieje możliwość wnoszenia o wyższą kwotę alimentów, niżby to miało miejsce w sytuacji osiągania przez niego minimalnej pensji. Także pod uwagę można brać poziom życia zobowiązanego do alimentacji."

Wszystkimi potrzebami dziecka to ja sie zajmuje. Ja place za szkole, tenis itd itd. Ubrania i rachunki rowniez ja oplacam. Ona nic nie robi, ma 20 lat, tylko sie opierdziela z jej nowym chloptasiem w tej swojej melinie.

Gość łojezuuuuuu
Za szkołę? Nieźle. To ile lat ta dziunia miała jak wpadiście?

Gość Klawiatura pod nosem
Ile dziecko ma lat? Ile Ty masz lat? Jak doszlo do tego, ze zdecydowales sie na dziecko z taka kobieta? Gdzie mala obecnie przebywa?

Gość joilanta frasz3333
john, placisz za szkole? strone wczesniej placiles za PRZEDSZKOLE? hahahahahah

Chodzi do tej samej szkoly co ja, taka amerykanska. To jest troche u nas tradycja, ojciec skonczyl studia w usa, ja skonczylem studia w usa, siostra studiuje w usa i moja coreczka tez skonczy dobre studia w usa, wiec musi chodzic do dobrej szkoly. Dziecko nie bylo planowane. Gdy zaszla w ciaze miala...16 lat(ja prawie 18). Ma obecnie 4 latka, ja mam 22. Przebywa z matka w warszawie(ja mieszkam 20km od warszawy). wiem wiem horrrorrrr, ale dzieko kocham strasznie i jestem bardzo szczesliwy, ze je mam mimo dosc mlodego wieku. Moglaby byc poprostu inna matka:(

Gość joilanta frasz3333
tak tak, o to samo jest roznica miedzy przedszkolem a szkola zwlaszcza dla takiego zainteresowanego tatusia jak ty prawda? :D wakacje masz gnoju i nudzi ci sie co :D

Gość łojezuuuuuu
To jak dałeś radę te dziecko zrobić, skoro studiowałeś w USA i to w dodatku z takim tłumokiem co teraz na melinie mieszka?

Gość joilanta frasz3333
aha i ile te twoje studia w usa trwaly skoro niby masz 22 lata i juz na doopie w polsce niby jestes ? haha

Gość fdhfkj
a teraz masz niecałe 22 lata? a z kim mieszka dziecko? ps. czteroletnia dziewczynka chodzi na tenisa i do szkoły????????????/

Wyjechalem na studia majac 18 lat, wrocilem majac 20. Zrobilem w 2 lata tyle co inni w 4. Nie przyjezdzalem tutaj na wakacje, bo wtedy bralem dodatkowe wyklady aby jak najszybciej skonczyc szkole. To nie Polska, tam studia mozna szybciej skonczyc jak sie chce. Musialem to zrobic ze wzgledu na dziecko. Ja nie rozumiem dlaczego to wszystko wydaje wam sie dziwne? nie ma w moim temacie zadnej prowokacji a jesli ktos tak mysli, to niech oszczedzi pisania.

Gość wyu
wydalo sie ze to prowo za duzo wymyslasz 4 latka chodzi do szkoly i na tenisa-przseceiz ona rakeity w reku nie utrzyma matole przestan wymyslac

szkola/przedszkole juz mowilem co mialem na mysli Tak chodzi na tenisa. Jest to tenis w grupie paru malych innych dzieciakow w mniejwiecej jej wieku

Gość łojezuuuuuu
Akurat czterolatki i tenis, to żadne novum, znam trzylatkę, którą rodzice zapisali. Ale cała reszta historii z tyłka wzięta. Mogłaś się bardziej postarać.

Gość wertyuiop[]
PROWO ona ma 20 lat, dziecko 4 a zaszla w ciaze w wikeu 16 policz sobie i naucz sie ze ciaz trwa 9 mcy wiec musiaby miec 15 jak zaszla w ciaze

http://www.youtube.com/watch?v=TGqkr8-FD4A 4 latek grajacy w tenisa Widze, ze zrobilo sie z tego niezle przesluchanie. Podkreslalem wielokrotnie, iz nie jest to zadna prowokacja, nie rozumiem skad tyle agresji u innych. Wydaje mi sie, ze troszke sie dowiedzialem a dalsze ataki agresji niektorych uzytkownikow poprostu nie maja sensu

Ostatni raz sie tlumacze, bo poprostu mi sie juz nie chce. Dzieciak ma 3 lata i 9 miesiecy. Ona jest se stycznia, zaszla w ciaze na poczatku marca

Gość Klawiatura pod nosem
Jesli to wszystko prawda - oto moje zdanie: Po pierwsze nie powiniens naskakiwac na tego adwokata tej kobiety, bo to taki sam czlowiek jak Ty. Tez chce pracowac i zapewne wiesc normalne zycie. A jego wiek nie ma tu nic do rzeczy. Ponadto ta panna prawdopodobnie nie miala wplywu na wybor adwokata z urzedu. Po prostu miej wiecej szacunku do innych! To ze Tobie w zyciu jest lepiej nie oznacza, ze mozesz dosrywac tym (twoimzdaniem) gorszym. Po drugie mysle, ze masz szanse to wygrac. Powinenes udowodnic, ze matka jest nieodpowiedzialna osoba, ze nie ma rowniez srodkow na utrzymanie dziecka. Jednoczesnie powinno byc jasne dla sadu, ze Ty jestes najlepszy na swiecie dla corki i nikt inny nie zapewni jej tego co Ty mozesz dla niej zrobic. Po trzecie- jesli nie uda Ci sie pokazac, ze jestes wspanialym ojcem to kobieta moze otrzymac dosc wysokie alimenty, ale sadze, ze raczej nie wiecej niz 3 tys. Powodzenia.

aaa to sorry. Mała korekta:)wcześniej napisałam, że szkoda że nie jesteś moim ojcem. Poprawka-szkoda że nie jesteś moim chłopakiem :classic_cool:

Gość ktoś ktoś
Dziecko ma prawo do takiego samego poziomu życia jak jego rodzice. Czyli jeśli Ty zarabiasz 45 tys zł, to suma alimentów 6 tys. nie jest wcale astronomiczna. Mylą się ci, którzy twierdzą, że przy ustalaniu wysokości alimentów bierze się pod uwagę tylko potrzeby dziecka. Bierze się również zarobki rodziców.