Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kokoxx12345

Spalanie...mięśni?

Polecane posty

Gość Kokoxx12345

Czytałam gdzieś, że podczas diety organizm może spalać mięśnie zamiast tłuszczu przy dużym ograniczeniu kalorii...Sama planuje dietę 1000 lub 500 kcal (zależy mi na szybkiej utracie kg). Wie ktoś czy to prawda i jak można temu zapobiec? Z góry dziękuję za odp :P

a jedz sobie nawetr 100:))) tracac wszystko stracisz kilogramy a przeciez o to ci chodzi O KILOGRAMY;P;P;P;P jest sposob-0 jesc noirmalnie a nie robic debilne glodowki! ale po co ci to mowic i tak bedziesz madrzejsza

hej alexra :) dawno sie nie czytalysmy :) widze, ze zdjec, ze rzezba idzie super - jak ja Ci tych lydek zazdroszcze pozdrawiam

Gość eleonora i jej kaprysy
Kokoxx12345 wybacz, że Ci się wetnę w temat, ale... alexra - świetna figurka. Może Ty mi pomożesz. Ćwiczę od roku (dodając po kolei poszczególne partie mięśni). Łapki mam ładne (podobne do Twoich ;) ), brzuszek z kaloryferkiem (niewielkim), talia wysmuklona, uda umięśnione (może nie tak, jak u Ciebie, ale mięśnie się rysują), cyc ujędrniony. A z dupy... istna dupa. Mała, oklapnięta, płaska i paskudna. Robię wymachy (na stojąco i w klęku), marsze, podnoszenie bioder w pozycji leżącej (na plecach), podnoszenie z nożycami w pozycji leżącej na brzuchu. I nic. Niby czuć (jak napnę), że twarda, ale jak rozluźnię to same kości. Kwestia wieku (35 lat), złych ćwiczeń (wszystko sama i w domu), za mało powtórzeń (dwie serie po 50 - wymachy i dwie serie po 20 nożyc)? Kojarzysz, co może być "nie tak"? Z góry dziękuję ;)

Gość eleonora a moge
zapytac ile cwiczysz i jak? co na uda? co na brzuch? co na cyc? na ramiona? jesli znajdziesz chwilke, by napiac, bede wdzieczna 🌻

Żadna tajemnica ;) Łapki - hantelek 2 kg (dwie, trzy serie po 20 biceps i tyle samo na trójgłowy); motylek (w różnych konfiguracjach po dwie serie x 20) brzuszek - A6W talia - twister (2x5 min - energicznie) cyc - motylek, ciężarki, damskie pompki (aż się zmęczę) uda - seks na jeźdźca (w tygodniu 3 x ok 30 min) ;) Mniej więcej tak to wygląda ;)

Gość marianna pe
dobre z tym sexem

Gość marianna pe
a jak spalić mięsień piwny? ktoś wie? bo nawet 100kcal go nie rusza

Gość abc nie ujawnie sie
mięśnia to raczej nie spalisz. jeśli będziesz się głodzić to nie dostarczysz mu substancji odżywczych + brak ruchu = zaniknie sam/stanie się oklapły podczas ćwiczeń spalasz tkankę tłuszczową, a mięsień staje sie silniejszy a sylwetka ładnie zarysowuje.

Gość eleonora a moge
dzieki 🌻 fakt, na uda :classic_cool: :D a6w niezla jestes... umiesz do konca? ja probowalam i zgon :D a twister... jesli cos daje, to zakupie

Powiem tak - jak byłam jeszcze młodym dziewczęciem, pewna pani pokazała nam ćwiczenie na talię. To były podskoki ze skrętem tułowia (jak na twisterku, ale się skakało). Ćwiczyłyśmy z koleżanką i efekty były cudne. Chudnie się pięknie i talia się wcina. Dziś jestem stara i mam kontuzję. Skakać nie mogę, więc zakupiłam twisterek. Czy działa? Moim zdaniem słabiej niż podskoki, ale niewątpliwie działa. Mam w talii 59 cm przy 170 wzrostu, co chyba jest niezłym wynikiem jak na tak stare krówsko ;) A z seksem nie żartowałam. Wiem, że brzmi to trochę śmiesznie, ale działa ;)

Zapomniałam ;) A6W jest faktycznie tylko dla zawziętych twardzieli. Ja jestem zawzięta ;), ale powiem Ci, że nawet wykonywanie niepełnych programowo serii (ważne by było systematycznie) daje świetne rezultaty ;)

Gość eleonora a moge
no jestem w szoku... 59cm? to ile Ty wazysz ? ja mam 69:O ale fakt, ze sporo sadla jeszcze... co do sexu to wiem, wiem... :D ale nie sadzilam, ze tylko tym rzezbisz uda :)

Gość meridiu m
@Kokoxx12345 Organizm pozyskuje aminokwasy z mięśni i przetwarza je potem na glukozę która jest wykorzystywana jako substancja energetyczna. Tak dzieje się podczas głodzenia lub gdy nie dostarczasz odpowiedniej ilości węglowodanów. Dieta 500 kcal lub 1000 kcal jest niby ok ale musi być zbilansowana, wtedy straty są mniejsze.