Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vanili89

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Wczoraj wieczorem robiłam test ciażowy, na początku od razu pokazała sie jedna kreska a po 2 min pojawiła sie druga bladoróżowa kreska... Czy któras z was tak miała? Ja z mężem staram się o dziecko dopiero od miesiąca więc nie wiem czy wynik testu mam brać na poważnie... pomóżcie

Tak... kochamy się z mężem i chcemy mieć dziecko... a co w tym dziwnego??

ja popieram autorke jak najbardziej:)jestem tylko rok starsza i tez sie staram:)wiec trzymam kciuki zeby sie udało:)aha a najlepiej zrobic test z krwi:)beta hcg daje 100% pewnosci czy bedzie dzidzia:)

Gość bhhyryjmk
poranny test jest z bardziej stezonego moczu.. moze powtorzysz?

o losie a czy ja napisałam że to jest jakieś dziwne ???? nie odwracaj kota ogonem

Gość bhhyryjmk
no ale juz siusialas ;) apteki od 7

Ja sika cały czas... całą noc wstaję i sikam co chwila... A 4 dni temu miałam mieć okres... no ale test pokazuje że będę mamusią...

Też tak właśnie myślę... No i będę chyba najszczęśliwsza na świecie... jak już będę pewna na 100%:)

Gość dla pewności możesz
a po co gin miałby wysyłać na Betę? Jeśli pójdziesz ok 6-7tc to zrobi usg i bez betahcg potwierdzi ciążę.

no mój też by sie ucieszył zwłaszcza że w przyszłym tygodniu ma urodziny:(wiec miałby super prezent:)ale lepiej nie informować dopóki sie mie ma pewności....

Gość dla pewności możesz
no ale na minus a nie na plus. Jeśli jest pozytyw to ciąża jest praktycznie na pewno. Ja tam dwa razy miałam pozytyw i w obu przypadkach była ciąża. Podwyższone hcg wykrywają i testy sikane i ten z krwi w laboratorium. Ale jesli ktoś chce to może robić betę.

no niby tak:)ale mój gin nie opiera sie na sikańcach...np ostatnio jak torbiele miałam i mi okres wstrzymały i robiłam 2 testy sikane i były negatywne to i tak mi bete kazał zrobic...czy napewno sie nie pomyliły...

Gość dla pewności możesz
no tak ale u ciebie była taka potrzeba ze względu na torbiele. A w większości przypadków pozytyw to ciąża i nie ma potrzeby robienia hcg.

Gość dla pewności możesz
poza tym sam torbiel może dać podwyższone hcg i pozytywny test. stąd to wskazanie na betę.

no dobrze ale istnieja różne czynnik ktore moga dac fałszywy wynik..na innym forum był taki przypadek...dziewczynie sikaniec wyszedł pozytywny a beta negatywna...a teraz jak zaszła to bidulka straciła:(

Gość dla pewności możesz
dlatego i tak najlepsze jest usg -100% pewności

Robiłam drugi test!!! I znów to samo druga kreska jaśniejsza... Więc dziewczyny... mogę się szykować na bycie mamusią:D Jupi... zaraz oszaleje ze szczęścia!!!

Jejku jak się cieszę... teraz się zastanawiam czy iść prywatnie do lekarza czy do przychodni normalnie...

Gość na twoim miejcu
bym sie tak nie cieszyła....wczesna ciaza to jedna wielka nie wiadoma..jest bardzo duze ryzyko poronienia w I trymestrze...z czasem maleje...wiec lepiej nikomu procz meza nie mow zebys potem nie musiała tłumaczyc czemu ci brzuch nie rosnie....