Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcvsdffdg

WIELKI PROBLEM Z WŁOSAMI, OKROPNE;(

Polecane posty

Gość odzywiaj
dlaczego jest tak, ze niektorym kobietom 3 miesiace po porodzie zaczynaja wypadac wlosy, a innym nie?

Gość Milordinia
Powinnas z tym pójsc do lekarza! Kiedy ostatnio robiłas sobie morfologię?

Gość xcvsdffdg
Milordinia--- pół roku temu. Idę do dermatologa we wtorek, badania dzisiaj robiłam krwi. Niestety juz nie bede tego ignorować bo uciążliwe to wszystko:( myslalam,że da rade sie samemu podleczyc witaminami itp.

Gość zbadaj tarczycę
dobrze radzę. :-)

u kobiet po porodzie to trochę bardziej skomplikowana sprawa a jeśli myślisz że z tych preparatów witaminowych cynk choćby w 1% się wchłonął do chyba wierzysz w garbate aniołki duża część społeczeństwa ma problemy z za niską ilością poziomu cynku w organiźmie tylko o tym głosno się nie mówi \ zobaczysz do ci lekarz powie, zrób badania ale dodatkowo łykaj ten cynk i zobaczysz co będzie:)

Gość xcvsdffdg
Czarna Anielica- okay dziekuje:) nie miałam pojecia,że z tym cynkiem moze tak byc:) Szczerze mówiąc to nawet boję się uczesac, bo zaraz garść włosów w dłoni:-O niby odrosty mam, ale widac,że kiedys miałam wiecej tych włosów

jeszcze jedno mogę Ci polecić jak już zrobisz badania i wyjdzie Ci, że to nie od hormonów zainwestuj w ampułki radicala. Powinnaś zrobić sobie miesięczną kurację. Taka kuracja to koszt 70-80zł ale daje bardzo dobre efekty i pobudza włosy do wzrostu. U mnie widac róznicę do tygodniowej kuracji, ale żeby efekty były trwałe polecam miesięczną kurację

Gość xcvsdffdg
Właśnie myślałam o tych ampułkach z radicala:) kupię je na pewno:)

mam ten sam problem :/ na początku ciąży włosy wyłaziły garściami,potem się poprawiło.Od około miesiąca(a urodziłam , 3.5 mca temu) powtórka.mam założony implant antykoncepcyjny,staram się jeść zdrowe rzeczy,nie karmię już piersią (karmiłam tylko 6 tygodni) i jak myję głowę,używam szamponu i odżywki do włosów słabych,wypadających i jak przejadę ręką od góry głowy w dół trzymając włosy to normalnie mam potem w dłoni ciemny cienki pasek włosów, już nie wiem co mmam z nimi zrobić, ani ich nie farbuję,nie prostuję więc teoretycznie nie osłabiam ich zabiegami,staram się chodzić w częściej rozpuszczonych ale żadnej poprawy :/jak tak dalej pójdzie to na gwiazdkę ktoś podaruje mi perukę :( chciałam włosy zapuścić,za pas ale wydaje mi się że bez fryzjera i podcięcia się jednak nie obejdzie,Aktualnie włosy mają długość do pasa...

Gość jajajajajajajjaja
miałam problem wypadajacych wlosow.. kupilam szampon radical i specjany plyn do wcierania w skore w glowy po kazdym umyciu.... STosuję miesiąc... efekty rewelacyjne........ polecam

zrob badania na tarczyce tsh, tez tak mialam i okazalo sie ze mam niedoczynnosc.

wszelkie badania podstawowe robiłam w grudniu, jeszcze w ciąży i wyszły tak jak trzeba.być może zakupię ten radical,może coś trzeba w diecie zmienić?może jakaś odżywka na te kudły a jak nie pomoże to zostaje mi uśmiechnąć się w stronę lekarza.Po 1 dniu odkurzania moja podłoga wygląda jakby w domu było z 20 psów długowłosych i nie było zamiatane z miesiąc...

miałam niedoczynność, ale zaszłam w ciążę,zrobili mi znów badania i wtedy tarczyca wyszła super.Lekarka wytłumaczyła że ciąża ''zmusiła'' ją do prawidłowej pracy.W najbliższym czasie zrobię ponownie badania na tarczycę.

Gość xcvsdffdg
ja bym bardzo chciała je wyleczyc do pazdziernika, bo zaczynam studia;)

na pewno powtorz badania, sprobuj moze z tym radicalem on jest typowo ziolowy, moze jakies preparaty typu merz special albo tabletki ze skrzypem polnym drozdzami

Gość xcvsdffdg
mi merz specisl nie pomógł

ja mam identyczne objawy i akurat u mnie wynikalo to o dziwo z przesuszenia, dostalam szampon z henna, ziola do picia, do wcierania i pomoglo chyba kazdy musi trafic na swoj specyfik

moze za krotko bralas, wybierz sie do dermatologa on bedzie wiedzial najlepiej, moze to zapalenie mieszka wlosowego albo cos z hormonami.

Gość paula1805***
hej mialam kiedys problem z nadmiernym wypadaniem, po tym jak swoje naturalne wlosy zafarbowalam na ciemny braz..wypadaluy jak szalone, mnóstwo ich bylo w calym domu, kolezanka mi polecila PLACENTE- ampułki...w opakowaniu jest och 12, i wiesz ze po 3 prawie wogole nie bylo wlosow , moze troszke po ich wymyciu w trakcie rozczesywania....teraz zawsze na jesien i wiosne wcieram ja we wlosy i mam spokoj....mozna je kupic w sklepach fryzjerskich ale jedna ampluka kosztuje ok 6 zl ( za 10 ml)...ja kupuje na allegro ok 39 za pudelko 12 sztuk np. http://allegro.pl/placenta-ampulki-p-wypadaniu-wlosow-10ml-x12szt-i1711141009.html...nie wiem czy w twojej sytuacji pomogą, ale jak dla mnie sa super

Gość paula1805***
czytalam tez dobre opinie o preparacie na szybki porost carin botea tonic, ale nie wiem czy dziala bo sama nie stosowalam jeszcze

Gość mooniaa123
KASIEŃKAA__ pewnie po ciąży tarczyca znowu odmawia posłuszeństwa. Ja odkąd leczę niedoczynność nie mam problemu z wypadaniem włosów, a wypadały mi latami i ciągle miałam ścięte na krótko. Wreszcie mam długie

Gość tez mam ten problem
up

Gość cameraria ohridella
to wszystko co opisała założycielka topiku to objawy łojotoku tłustego. mieszki włosowe zapychają się pod wpływem nadmiernego wydzielania zbyt gęstego łoju i włosy wypadają gdyż są niedotlenione. na cos takiego stosuje się szampony z siarką. dobrym rozwiązaniem jest tez szampon DERMENA.

hej, na moje problemy z wlosami Wax mi niestety niewiele pomogl choc takie pokladalam w nim nadzieje...wyprobowalam juz wiele tabletek i nic nie pomoglo, kupilam nawet te drugie Inneov i przestaly wypadac ale jak je odstawila to 2 razy wiecej wypadaly. Jest cos co mi jednak pomoglo - Folic - jest to kwas foliowy, ktory czesto doradza sie kobieta planujacym ciaze, ale nie tylko. Mnie bardzo pomaga na wlosy i na paznokcie dlatego biore to dalej i tylko to, Jest niedrogi, kosztuje 8 zl

Gość vcbfdbdxf
up

Gość vcbfdbdxf
up

Ja przedłużam włosy od trzech lat bez dnia przerwy i nie zauważyłam jakichkolwiek zmian w strukturze moich włosów . Na początku nosiłam syntetyki ale teraz wole naturalne. Mam swoją zaufaną fryzjerkę Pani Ewa z Krakowa, u niej można wszystko załatwić a i zawsze dogadać się odnośnie ceny. Odbywa się to tak, ze najpierw dobiera metodę odpowiednią do włosków. Przy moich akurat było to metoda laserowa, tzn z takim aparatem Laser Extend. Dziewczyny, powiem wam że ma ona dużo plusów bo po pierwsze jest bardzo trwała, nosi się do 4 miesięcy włosy bez odwiedzania fryzjerki ponownie, poza tym antyalergiczna, więc też się nie macie co obawiać problemów ze strony skóry. No i te całe „łączenia są naprawdę malutkie i mój Ukochany aż się zdziwił, jak naturalnie to wszystko się udało. No i cena jest też super, bo po przeliczeniu na 4 miesiące to wychodzi standardowy koszt na fryzjera! Więc gorąco polecam. W ogóle sobie możecie na stronce zajrzeć, beauty-for-you.com.pl bo ja to dosyć skrócenie tylko napisałam. I nie bójcie się przedłużania, warto spróbować. Tylko mam kilka takich moich wskazówek w pigułce, jak dbać o włoski. Po pierwsze używajcie odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji włosów takich, które nie wpływają na siłę łączeń, najlepiej z profesjonalnych linii kosmetyków do włosów przedłużanych. Poza tym nie noście włosów przedłużanych dłużej, niż to wskazane „przenoszenie włosów przedłużanych może spowodować ich splątanie, co będzie się wiązało z koniecznością rozczesywania kołtunów nigdy nie jest to przyjemne, a na dodatek może odbić się na własnych włosach. Dopilnowanie terminowych wizyt jest bardzo istotną kwestią. No i oczywiście do czesania włosów używajcie specjalnej szczotki do włosów przedłużanych takiej, która nie będzie zahaczać o łączenia. To tyle co powiem. :)