Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcvsdffdg

WIELKI PROBLEM Z WŁOSAMI, OKROPNE;(

Polecane posty

Gość xcvsdffdg

- włosy przesuszone na końcach, a u nasady tłuste - wypadaja garściami, dosłownie pukle - fryzura bez kształtu, włosy ni proste ni krecone, u fryzjera byłam daaawno - grzywka a'la kleopatra , która wyglada fatalnie bo od wypadania włosów mam przeswity na niej... -nie prostuje, nie susze, nie uzywam lakieru, biore witaminy juz 3 miesiac - kolor mysi, boje sie malowac bo straaasznie wypadaja, mam przerzedzone Poradzcie cos dziewczyny, cały czas w kucyku chodze bo tragedia te włosy:(

Gość dobrze ze nie mam dzieci
ragedia, idź do fryzjera, podetnij włosy dla zdrowych końcówek ale też dla nowej fryzury, jak mozna się tak zaniedbać?? później kup jakąś maskę do włosów i stosuj ją po każdym myciu, do tego jedwab czy inny specyfik, odpowioedni szampon, tak o włosy dba każda normalna kobieta, gdzie ty byłaś? w lesie?

Gość grażynka 6374
a jak ci ciągle wypadają to idź do dermatologa albo zainwestuj w dobry szampon

Gość xcvsdffdg
najgorsze,że z łonowymi mam podobnie:(

Gość vcfrcfc
Mnie kiedys wydawało się, że mam podobny problem, dopóki nie odkryla, ze przyczyną mojego rzekomego wypadania wlosów było UWAGA: poprzednie cieniowanie. Wybierz się do dermatologa i wsyztskiego się dowiesz. Polecam tez WAX jako odzywke. Daje niesamowite rezulataty a kosztuje niewiele! Pozdrawiam

Gość xcvsdffdg
DOBRZE, ZE NIE MAM DZIECI--- ja stosuje odzywki , maski do włosów, ale nie pomaga

Gość xcvsdffdg
vcfrcfc--- własnie Wax 2 opkowania zuzyłam i nic:( Dzisiaj miałam badania krwi, a we wtorek ide do dermatologa:(

Gość vcfrcfc
u mnie okazało sie, że wlosow mam bardzo duzo, tylko przez pociniowanie( niewskazane zreszta przy moich wlosach, bo sa cieniutki), Pani zabrała mi tzw. "objętości" i wygladałam tragicznie. Jesli masz tzw mysi kolor tak jak zreszta naturalny to najprawdopodbniej masz tez bardzo cienki wlos, bo wiadomo ze jasne sa cienki .

Gość vcfrcfc
i tez mi niby wyapdŁy i robily sie tzw. prześwity, myslałam ze byłam chora

Gość xcvsdffdg
ja mam orbciete na równo i przy nasadzie sa oklapniete, a na dole napuszone:(

Gość vcfrcfc
ja miałam tak samo, naprawdę! jak było u Ciebie kiedys>??

Gość abc nie ujawnie sie
a ja proponuje dermatologa czy innego lekarza, może masz problem ze skórą głowy, dietą, hormonami i dlatego wypadają? i zanim się nie zabierzesz za to kompleksowo to wszelkie specyfiki na nic się zdadzą

Gość abc nie ujawnie sie
kiedys na wypadanie po trwałej stosowałam mieszankę ziołową kłącze tataraku,korzeń łopianu i kora dębu- każde w osobnej paczce kupowałam i mieszałam. Robiłam z tego wywar i po każdym myciu głowy spłukiwalam włosy. Efekty były - brak łupiezu, mniej wypadały wlosy i bardziej lśniły, zero rozdwojonych końcówek. Ale najlepiej zacząć od zbadania przyczyny wypadania.

Gość IhaveSomeFun
też mam mysi kolor, ale bardzo ale to bardzo gęste włosy, co nie jest jakimś dużym plusem :/ w lato jak umyję włosy i nałożę odżywkę, to schną mi na dworze-na słońcu przez co się rozjaśniają natomiast jesienią/zimą stosuję fioletową płukankę, wywar z rumianku, albo szampon z rumiankiem co też nadaję im ładny kolor co do Twoje problemu - jak masz zniszczone końcówki to koniecznie je podcinaj, na tłuste włosy wybierz jakiś dobry szampon (możesz też używać maski wax przeciw przetłuszczaniu się włosów, może ta się sprawdzi). Jeśli tak mocno Ci wypadają, to faktycznie może to jakiś objaw choroby, np. coś z tarczycą????

Gość łojotok tez może być przyczyną
wypadania włosów to da sie uregulować lekami, pielęgnacją i ..dietą

Gość xcvsdffdg
nie ja nie biorę tabletek anty juz od 2 lat..... Dzisiaj robiłam badania krwi na tarczyce i anemie Cera- bez pryszczy, gładka, raczej tłusta, ale nie mam z nia problemów, tyle,że mam bladą cere i blado wygladam a panokcie mam ok, nie łamia sie, zaróżowione ok

Gość xcvsdffdg
ze skóra głowy fakt chuba cos mam, bo czasami mi sie łuszczy i strasznie to denerwuje ani to łupież no nie wiem co:-O Kiedys miałam łądniejsze włosy, a teraz to nawet sie nie błyszcza.... Wiem,że chodzenie w kucyku je niszczy, ale jak je rozpuszcze to wygladam znacznie znacznie gorzej:(

Gość xcvsdffdg
Czarna Anielica- nie nie, problemy z włosami mam od tegorocznej wiosny cos tak kwiecień, marzec. Przepraszam za literówki, ale szybko pisze.

Gość xcvsdffdg
mam tez troche niedowage- 48 kg przy 165cm, dlatego te badania robie, bo moze to cos od organizmu zalezy. Jem duzo, a nie tyje. ciagle tez zmeczona sie czuje, taka bez zycia. A jeszcze ten wyglad włosów mnie dobija, bo wiadomo, kazda kobieta by chciała miec piekne włosy. :( A farbowłam je ostatnio pod koniec marca.

autorko podejrzewam, że możesz mieć niedobory cynku Podczas brania tabl anty cynk ma utrudnione wchłanianie, powinno się go dodatkowo suplementować. Szkoda tylko że nikt o tym głosno nie mówi. Najprawdopodobniej masz duży niedobór który się objawia właśnie takimi problemami. Powinnaś przez dwa miesiące przyjmować co najmniej 15mg cynku czyli 150% zapotrzebowania dziennego, żeby wyrównac poziom tego pierwiastka w organizmie. Dla kobie które to przeczytają i zastosują to uprzedzam, że cyku nie wolno łączyć z nabiałem!!!! Najlepiej brać go na czczo na 2-3h przed jedzeniem

Gość odzywiaj
sie normalnie. jest sezon na owoce, warzywa - korzystaj z tego. a dzialania witamin po 3 miesiacach nie zobaczysz, za malo czasu.

Gość xcvsdffdg
Czarna anielica-- ale ja brałam preparaty, które zawierały cynk, czy to ma znacznie?? Może go było w nich za mało:( ale staram sie zdrowo odzywiac, jem ryby, drób, warzywa, ryż

Gość odzywiaj
no, Czarna Anielica zalatwila sprawe:) autorko, bedzie dobrze.