Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość newen

Mycie ząbków, pasta i szczoteczka :(

Polecane posty

Gość newen

Dziewczyny moja córcia ma dwa ząbki i chciałabym jej zacząć myć. Czy lepsza jest szczoteczka sylikonowa czy włoskowa? Kupiłam jej paste miętową aquafresh 0-6, ale mam problem z doborem szczoteczki. Jaka będzie najodpowiedniejsza? Pomóżcie niedouczonej mamie :)

Gość ja mam taka szczoteczke
jordana http://www.domzdrowia.pl/64046,jordan-step-by-step-0-2-szczoteczka-do-zebow-dla-dzieci-od-0-do-2-lat-1-sztuka.html i zwykle z rossmana dla dzieci. jak miala 2 zabki to mylam silikonowa nakladka na palec, teraz ma 6 zabkow, i nakladam odrobinke pasty na szczoteczke i jej myje chwile, pozniej daje jej szczoteczke i ona sobie sama tam jezdzi po zabkach

Gość znow nawiedzone mamy atakuja
och,juz nie cuduj.idz do rossmana kup szczoteczke dla dzieci i juz. jakie wy macie problemy mamuski! i na taki durny temat topik zakladac. za kilka miesiecy spytasz jakim papierem dziecku tylek podetrzec-czy w kwiatki czy w biedronki.

Gość Wypindrowana
A ile to dziecko ma miesięcy,bo domniemam, że skoro ma tylko 2 zęby, to roku jeszcze nie ma, nie powinnaś więc kupować dziecku takiej pasty do 6 lat, tylko taką specjalną niemowlęcą od 6 miesiąca życia. I zazwyczaj zaczyna się od szczoteczki silikonowej nakładanej na palec.

Gość joilanta frasz3333
Pani z filmiku zacheca 18miesieczne by w tym wieku odbyla sie pierwsza wuzyta u stomatologa? bez przesady hehe byla ktoras z was tak wczesnie u dentysty? wiem ze chca kase od najlodszych lat nabijac ale bez przesady 1,5 roku dziecko nawet buzi nie otworzy, a co mam placic za to ze rybke nemo sobie dziecko obejrzy? i stówka pęknie za nic.

Gość eveanev
znow nawiedzone mamy atakują kolejna kulturalna kafeterianka :/ Ważne że będzie podcierać papierem bo nie śmiem wątpić że ty dziecku w wieku szkolnym wytarłabyś dupsko chusteczkami clinic haha ;D A jeżeli masz problem z doborem papieru dla swojego dziecka to proponuję velvet :) Chyba że masz problem z podcieraniem swojej dupy haha ;D

Gość Wypindrowana
Bez przesady, moje dziecko ma 15 miesięcy i 16 ząbów, bardzo chętnie otwiera buzię do szczotkowania zębów, tak że myśle, że z otwarciem buzi u dentysty nie byłoby problemu, a co dopiero jak by miał 18 miesięcy.

Gość Wypindrowana
Przepraszam, zębów miało być. I wcale nie uważam, że to głupi pomysł iść z 1,5 roczniakiem skontrolować zęby.

Gość Wypindrowana
Jeśli ma oczywiście sporo tych zębów.Lepiej zadbać, by dziecko nie miało próchnicy i brzydkich, czarnych zębów potem.

Gość joilanta frasz3333
wypindrowana, nik idelanie sobie wybralas n:D moje tez chetnie otwiera ale w domu przy mnie, ciakwe jak twoj by otwieral w gabinecie obcej babie juz to widdze :D

Gość Wypindrowana
słuchaj, niedawno byliśmy u lekarza na badaniu, nie u dentysty i dał sobie obejrzeć spokojnie gardło i wszystkie zęby, nie było problemu.

Gość Wypindrowana
Ale nie chodzi o to, nie musisz zaraz agresywnie atakować, bo ktoś stwierdził, że dla niego wizyta u dentysty z małym dzieckiem to nie problem. Dla mnie nie jest to problemem z moim dzieckiem, może dla Ciebie tak, ale nie uogólniaj, że każde dziecko jest takie jak Twoje.

Gość Wypindrowana
Poza tym dałam Ci przykład, choćby u lekarza, w przychodni dziecko musi otworzyć buzię, jak lekarz sprawdza mu gardło, to Twoje dziecko jak ma chore gardło czy idzie do lekarza nie da sobie zajrzeć do gardła ? Hmmm...