Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konvalija chabrowa

nienawidze miejsca w którym mieszkam

Polecane posty

Gość konvalija chabrowa

mieszkam tu od lat , wielu lat , nienawidze tego domu który jest stary, nawet nie remontuje chociaż mogłabym bo nie chce w niego wkładać pieniędzy .Przy ulicy gdzie ciągle burczą auta, autobusy , mam piec, bojler, wszystko drogie w utrzymaniu . Moim największym marzeniem życiowym jest wyprowadzić sie stąd sprzedam to za cokolwiek , za jakies pieniądze , może ktoś będzie chciał na sklep bo sie nadaje. Mam odłożone troszke pieniędzy i jak złacze te dwie kwoty to kupie sobie mieszkanie na moim wymarzonym osiedlu, nawet nie musi być wyremontowane,jakies super.Kupie mieszkanie i będę je kochać. A tego nienawidze :( czekam tylko jak to sprzedam ale narazie nie idzie , nawet obniże cene żeby poszło w chooj , można tutaj sklep żabka zrobić bo przy ulicy .ludzie łąża. Nie moge juz tu żyć , czekam i czekam , będę sobie tu pisać żeby dać upływ swojej frustracji :(

Gość konvalija chabrowa
sklep albo burdel

Gość konvalija chabrowa
mam w doopie podszywy musze sie wyprowadzić

Gość konvalija chabrowa
jak to jest jak sie nienawidzi miejsca w którym sie mieszka :( masakra jak widze ludzi którzy kochaja swoje mieszkania i one są piękne to im zazdroszcze

Gość nelia22
ja tez nienawidze mojego domu , a niestety musze w nim mieszkać bo innych perspektyw nie widze , problem finansowy.

Gość rozumiem cię bo ja
tak samo zrobiłam. Sprzedałam dom - stary i rozlatujący się, za małe pieniądze - ale nie był wiele wart (jedynie powierzchnia i położenie się liczyło), kupiłam niewielkie mieszkanie w bloku, na pięknym osiedlu. Wszyscy uważali, że nie dam rady tu żyć (jednak całe życie w domku, jakby nie było) - a ja jestem przeszczęśliwa. Najbardziej cieszy mnie to, że w końcu jestem wśród ludzi (mam bardzo fajnych sąsiadów). I w ogóle jakoś tak... miło. :-) Dlatego nie wahaj się. Rób tak, jak czujesz - będzie dobrze.

Gość konvalija chabrowa
Pójdę sobie do bloku.Po co mi ogródek,po co wolność,przestrzeń,po co remontować i coś w życiu zmieniać,żeby potem popatrzeć i być dumnym,że coś się samemu zmieniło? To dla idiotów.Ja wolę mieszkać sobie w bloku i słuchać pierdzących,kłócących się i słuchających głośno muzyki sąsiadów.Jestem zgorzkniała i jeszcze sobie tu ponarzekam.

Gość konvalija chabrowa
ach własnie mam dosyć tego domu , dobrze że inni też w takiej sytuacji byli i mogą coś napisać moja przeprowadzka będzie moim najpiekniejszym dniem w zyciu myslałam że sie szybciej sprzeda ale nie i troche sie sfrstrowałam tym czekaniem

Gość rozumiem cię bo ja
to pewnie podszyw, ale i tak odpowiem. :-) Miałam bardzo duży ogród, w którym w ogole nie bywałam (może jedynie w dzieciństwie), nie zjadłam ani jednego owocu czy warzywa - bo takich rzeczy nie jem w ogóle. W bloku - typowo pogierkowskim - mam święty spokój. To nieprawda, że słychać, co u sąsiadów się dzieje. Ja tam niczego nie słyszę - a jeśli - to mi nie przeszkadza. Jak coś się stanie - wzywam odpowiedniego mechanika :-) i naprawia - a mnie to kompletnie nie obchodzi. Nikt się nie kłóci - mieszkają tu bardzo mili ludzie. Miałam tylko tydzien na znalezienie mieszkania i wyprowadzkę - więc ryzykowałam - ale nie żałuję! :-)

Gość chętnie bym kupił
taki dom i zrobił z niego coś wspaniałego...i pokazał takim narzekającym leniom,że w życiu można prawie wszystko...

Gość rozumiem cię bo ja
co do sprzedaży domu - to cię nie pocieszę - u mnie to trwało ponad rok, bo dom był zabytkiem i były jakieś komplikacje......

Gość konvalija chabrowa
ja w zime marznę w domu , to dla mnie koszmar koszt utrzymania tego przekracza dwukrotnie koszt utrzymania mieszkania w bloku o takim samym metrażu bojler na prąd , piec, i ogrzewanie na prąd włączane sporadycznie

Gość rozumiem cię bo ja
dla takich śmierdzących nierobów jak ja,to najlepszy wybór:)

Gość rozumiem cię bo ja
do: chętnie bym kupił Nie nazywaj mnie leniem! Oczywiście, że można wszystko - tylko PO CO?????????? Mnie tam szkoda życia na urządzanie mieszkania.

Gość rozumiem cię bo ja
Co do marznięcia - nie grzałam ani w starym domu, ani w nowym - bo ja akurat lubię zimno. No i co do opłat - to w bloku są o wiele większe - i to jest minus. Z tym, że w domku wszystkie remonty trzeba robić samemu - a jak się coś zaniedba, to potem sypie się pomału wszystko.

Gość rozumiem cię bo ja
ja tam wolę siedzieć przed tv i dokarmiać moje tłuste leniwe dupsko chipsami:)

Gość konvalija chabrowa
po prostu nie chce tu mieszkać i koniec i nikt mi nie wmówi że jestem leniem,że mam to remontować itp remontowałam kiedyś , wszystko szybko niszczeje moje wyprane ubrania przejmują jakis dziwny zapach chce sie wyprowadzić do mieszkania w bloku mam swoje upatrzone osiedle , które uwielbiam , często tam spaceruje prawie codziennie tam chodzę i patrzę jacy ludzie tam mieszkają , jacy są szczęsliwi bo chce tam kupić mieszkanie i tak jak powiedziałam nie musi być piekne, mogą być płytki pcv albo stare okna - wszystko sobie zrobię z biegiem czasu , rodzina mi pomorze ale chce mieć cel , nie będę juz w ten dom ładować kolejnych pieniędzy , wkładanie forsy , wkładanie a i tak coś do zrobienia jak w bloku wyremontujesz to masz na kilka lat co najmniej świeżo a stary dom który sie rozlatuje, porwana podłoga to jest topienie kasy w w odzie bez dna

Gość konvalija chabrowa
uwielbiam spacerować po osiedlu gdzie zamierzam kupić mieszkanie w przyszłości :) i nawet wczuwam sie że juz tam mieszkam mają piekne punkty wypoczynkowe, parki , zielono, aleje rowerowe jest inna częśc gdzie sa aleje ze sklepami, rynkiem wszystko na miejscu, nie trzeba wsiadać do auta i tak codziennie własnie marzę :(

Gość konvalija chabrowa
rozumiem cię bo ja - o to chodzi że ciężko sprzedać ale ja mówie nie chce sie na tym obłowić i jak sie znajdzie chętny to chce sie dogadać bo wiem że są ludzie którzy potrzebują takiego lokalu nawet na działalność gospodarczą , drzwi są od ulicy ale ile potrwa czekanie na sprzedaż to niewiadomo

Gość gość
A ja siedze i patrzę na zamarznięte okno.Bardzo się kochamy z mężem,zawsze mażyliśmy o szczęśliwej rodzinie. Po slubie zamieszkaliśmy z teściami i wtedy zaczeło sie piekło.Nigdy nie zapomne strachu jaki czułam gdy tesc przychodził pijany i darł się .Uważał ze nie nadajemy się do niczego,że sobie nie poradzimy ,ale moj mąż nie sluchał go zakasaliśmy rekawy i zbudowaliśmy własny dom trwało to osiem lat ale udało sie. Nienawidze tescia zniszczyl mi zdrowie nie moge na niego patrzec. jedyne dobro ktore z tego wyszlo to takie ze uwolnimy sie od tego tyrana.Warto dążyc do celu,nam sie udało.