Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Spin

Marysia idzie do szkoły

Polecane posty

Gość Spin

I to wielkimi krokami idzie. Właśnie powrócił z wakacyjnego objazdu Europy mój dorosły (podobno :)) syn (20l). Gdy byłem w jego wieku to jeszcze nawet do Berlina Zachodniego nie dało się wyjechać bo nie chcieli dać paszportu. A teraz? Proszę jak jest fajnie. Zorganizowali się w 4 osobowy zespół, plecaki na plecy i jedziemy zwiedzać. Paszport nie jest potrzebny. Ale jak się okazało to jednak coś za coś. Pewnie każdy słyszał o tym że nasi bracia Czesi zalegalizowali posiadanie maryśki. Tak przynajmniej sądzi większość internautów. Jak to wygląda w praktyce? Ano wygląda tak.... Towarzystwo dotarło do Pragi wieczorkiem i wyruszyło na BarRoad. Polega to na tym że zalicza się po kolei kolejne puby i bary w każdym wypijając przynajmniej jednego drinka albo piwo. Ale nie o piwo tu chodzi. Tam WSZĘDZIE pali się zielsko!!! To co w założeniu miało zalegalizować rzeczywistość w postaci posiadania skręta na własny użytek zmieniło się praktycznie w pełną legalizację. Pali się w knajpach przy stolikach. Palą barmani, kelnerki, bramkarze. Marycha jest dostępna jak miętowe cukierki. Co prawda nie wolno teoretycznie tym handlować ale kto tam się tym przejmuje :)? Jak zwykle kiedy o czymś piszę to najpierw odrabiam lekcje czyli szukam wiarygodnych danych, informacji, opinii. I sprawdziłem. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Czesi są pierwsi w Europie jeżeli chodzi o zażywanie narkotyków (nie tylko maryśki) a są naszymi sąsiadami. W zeszłym roku 43% czeskich małolatów paliło trawkę. Czyli prawie połowa. Ale dowiedziałem się przy okazji czegoś o czym nie wiedziałem. Czy wiecie że tam legalna jest również Heroina !!! TAK TAK !!!!, kokaina, TEŻ !!, LSD, Extasy, OWSZEM TAK Od 1 stycznia 2010 r. każdy obywatel Czech może mieć przy sobie do 1,5g heroiny, 1g kokainy, 2g metaamfetaminy, 15g marihuany, 4 tabletki ekstazy i 5 tabletek LSD. A wszystko to w majestacie prawa. Ale raj mamy pod nosem. MAŁO JESZCZE ????? :) To dołożę... Poza posiadaniem narkotyków można też we własnym domu uprawiać m.in. krzaki konopi indyjskich (do 5 sztuk) oraz grzyby halucynogenne (maksymalnie 40 sztuk). Znalazłem to tu http://www.twojaeuropa.pl/1232/czechy-legalizacja-narkotykow TO PRZECIEŻ PRAWDZIWY RAJ :D Brać studencka odwiedziła jeszcze kilka ciekawych miejsc. Trawka jest obecna wszędzie na kempingach i w hostelach w Barcelonie, Rzymie, Nicei no i oczywiście w Amsterdamie. Ale Praga przerosła wszystkich. Osobiście uważam że wcześniej czy później staniemy przed problemem zalegalizowania marihuany w Polsce i stanie się to legalne. Chyba nawet nie miał bym nic przeciwko bo nie jest to mniej szkodliwe od papierosów Ale hera ??? :( Jak popatrywałem na różne fora to znalazłem gdzieś zdanie: "Nie chcecie nam dać legalnie palić skrętów? Poczekamy aż wyzdychacie i zrobimy jak chcemy" .....mocne i daje do myślenia. A dla was rodziców zagadka do rozwiązania i pytanie. Ponieważ to miejsce odwiedzają często młodzi rodzice to zapytam tak. Czy za kilka lat wasze dzieci będą powszechnie "pufać" w kiblach szkolnych? Czy następna generacja będzie już tylko stadem naćpanych narkomanów? Czy za prawo bycia w jednej Europie będzie trzeba zapłacić taką cenę? Czy Czesi zwariowali ? Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować