Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poliswatka1983

jak uzyskać sądowy zakaz zblizania się

Polecane posty

Gość poliswatka1983

czy ktoś z forumowiczów orientuje się jak to załatwić sądownie ? sytuacja wygląda tak chodzi o moją znajomą jej mąż siedzi obecnie w więzieniu odsiaduje wyrok za znęcanie się fizyczne nad żoną i dziećmi do końca odsiadki brakuje mu 3 miesiące ostatnio wysłał do znajomej list że gdy wyjdzie to ją zabije Paulina boi się że rzeczywiście to zrobi ma ku temu powody; pobił ją tak że leżała w śpiączce chciałabym bardzo jej pomóc ona nie ma czasu na latanie po urzędach zajmuje się trójką małych dzieci mamy na to 3 miesiące słyszałam że można załatwić sądowy nakaz zbliżania tylko nie wiemy czy można to zrobić póki on jest w więzieniu

Gość poliswatka1983
upupup

niech idzie z tym listem na policję - powiedzą jej co i jak. wydaje mi się, że taki nakaz można uzyskać dopiero gdy coś się złego wydarzy (np. pobicie) i jest sprawa w sądzie, niestety. tzn mam na myśli jakieś nowe zdarzenie, bo za tamto wyrok już dostał a tylko sąd może nałożyć taki zakaz. ale pewności nie mam, lepiej upewnić się na policji

Gość poliswatka1983
tylko że chodzi o to że on wychodzi na warukowe przedterminowe zwolnienie a ona tego listu nie ma bo się zdenerwowała i podarla

jeśli wychodzi przed terminem to tym bardziej bym zgłosiła na policji te groźby, może mu cofną zwolnienie warunkowe. a jeśli jednak wyjdzie to będzie pod dozorem kuratora - radziłabym się z nim skontaktować i zgłaszać każdorazowe groźby czy przemoc, na tej podstawie można odwiesić mu wyrok