Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ????????????

jakie mleko jest najlepsze (oprocz comfortu) zeby dziecko nie mialo zaparc MM 1

Polecane posty

Gość ????????????

jak w temacie

moja córka pije zwykł Bebilon,robi dość rzadkie kupy ale spooro pije herbatki w ciągu dnia. na Nanie byłą w szpitalu to miala zaparcia ;/ tylko bebilon to hmm osyć rogie mleko ;/

Hipp Combiotic - zawsze je polecam ale wszystko zalezy od dziecka. Moje miało problemy przy każdym innym. Musisz popróbować co najmniej kilku ale na każde musi być czas na oswojenie się organizmu i to może trwać nawet tydzień więc za szybko się nie zniechęcaj.

kazde jest ok jezeli dziecko nie ma tendencji do zaparc u nas bebilob i bebiko sa ok od gerbera i nan syn ulewał mocniej

Gość U nas na początku był
NAN HA. Mały źle go tolerował, później okazało się, że ma skazę białkową. Pzreszliśmy następnie Bebilon pepti (niewielka poprawa) i Nutramigen (super poprawa). Z tego mleka, jak mały zaczął wyrastać ze skazy przeszliśmy na Bebilon - żadnych problemów.

Gość ????????????
ale pepti przy skazie i na recepte drugi tez a skazy nie ma tylko zaparcia

Gość Aneta222
u nas z kolei na bebilonie były wręcz rozwolnienia. Męczylismy się miesiąc, aż wpadłam, że to mleko. Zmieniłam na Hipp i jest w sam raz. Wszystko zależy od dziecka, jak będzie tolerowało dane mleko

Gość klaudusia:)
U nas też Hipp prawie od początku. Najpierw kupiłam bebilon i dziecko nabwiło się prawie że biegunki a do tego kupki potem były zielone, następnie zamieniliśmy na Hipp (poleciła mi siostra która mieszka w Niemczech) i od tej pory jest super, żadnych biegunek ale też żadnych zaparć , kupki żółte i w sam raz . Co mi się podoba w tym mleku to to że jest bio i nie śmierdzi jak już trochę postoi butelka z resztką tak jak przy innych mlekach. Może faktycznie autorko spróbuj tego mleka bo w sumie już lepszego według mnie nie ma.

Gość klaudusia:)
A i jeszcze producent obiecuje że stolce po tym mleku są takie jak po mleku matki , czyli miękkie (tak pisze na puszce) i się sprawdziło.

Gość Autorko....
Może nie swiruj z tymi mlekami tylko podawaj małemu dodatkowo wodę przed każdym posiłkiem?

Gość ????????????
daje herbatke ulatwiajaca trawienie i nic

Gość mamamama26
u mnie b. comfort wogóle nie pomógł - dopiero po gerberze się poprawiło

Kuba pije mleko modyfikowane Nan HA 1 i nie ma zaparć ani biegunek ... :) Wcześniej byliśmy na Bebiko HA 1 - były straszne biegunki, robił kupę przy każdej zmianie pampersa :/ Ma 3 miesiące.