Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kornelk_a

czy stać was by odkładać co miesiąc jakąś sumę pieniędzy?

Polecane posty

jak w temacie. czy każda z Was coś odkłada co miesiąc, jesli tak to jaką sumę i z przeznaczeniem na co?

Gość ,kmkmkmk
nie

Gość Dżuli Taxi
Każdego stać na odłożenie najdrobniejszej sumy pieniedzy. Ja nie myślę czy odkładam czy nie poprostu samo zawsze coś zostaje

Gość zazwyczaj tak
I tak i nie. W "normalnych" miesiącach odkładam ok. 1000 zł z przeznaczeniem na nieprzewidziane wydatki, na podatki, na wyjazdy ( w tej kolejności). Oprócz tego co miesiąc odkładam to, co dostaję jako vat, bo płacę kwartalnie, więc przez 3 miesiące mam lepszy stan konta oszczędnościowego :p Ostatnio nic nie odkładam, bo wszystko pożerają rozmaite zaległe podatki i niespodziewane wydatki.

ja to najpierw musze uzbierac zeby wogole miec jaka kolwiek kase a do piero potem sb moge na cos pozwolic;p polska to biedny kraj wiec czego mozna sie spodziewac

Gość Xylinka
do kmkm a jaki macie dochód, ile osób na utrzymaniu? ja spokojnie co miesiąc odkładam ok 1 tys zł, wspólnie z mężem mam ok 3500-3800 na miesiąc, 1 dziecko w wieku przedszkolnym, mieszkanie czynszowe.

Gość mamusieńka..
odkładamy ok 1,5 tys. na dom..

ja to najpierw musze uzbierac zeby wogole miec jaka kolwiek kase a do piero potem sb moge na cos pozwolic;p polska to biedny kraj wiec czego mozna sie spodziewac

Gość kilka stów m-cznie
na tzw. czarną godzinę, ale pracuje w 4 miejscach, z jednej pensji nie wyżyłabym

Gość tak tak pan tik tak
Odkładam. Nie powiem ile, ale dużo. Nie mam konkretnego celu. Po prostu zostaje "z życia".

Gość tak tak pan tik tak
Odkładam. Nie powiem ile, ale dużo. Nie mam konkretnego celu. Po prostu zostaje "z życia".

Gość alfabecik szwedzki
2je dzieci, mieszkanie na kredyt i samochód - zarabiamy łącznie około 6 tysięcy, odkładamy 1,5tyś. Cel - szybsza spłata kredytu, remont mieszkania i ewentualnie wakacje;)

Nie, bo nie mam swoich pieniędzy :) Za to z różnym skutkiem staram sie nie wydać wszystkiego co zarobi mój mąż :p

Gość nie odklada sie na
"czarna godzine"

Gość Aneta222
ja odkładam też kilka stówek, ale zawsze coś trzeba zrobić. Ostatnio np. wymiana okien w całym domu i znów zaczynam od zera

Gość krakraczka
4 tysiace, czasem wiecej,zalezy ile pracuje, zbieram na mieszkanie, dzieci brak, facet odklada ok 3 tys takze nie jest zle.

Gość Aneta222
i dodatkowo przynajmniej 100zł miesięcznie na konto oszczędnościowe dziecka