Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość now34

co dalej będzie...

Polecane posty

Gość now34

strasznie się boję, że nic już w moim życiu się nie zmieni a jak już to na gorsze

Gość now34
mam 24 lata jestem po studiach nie mogę znaleźć pracy nawet fizycznej chciałabym się dokształcać ale nie mam pieniędzy - nie mogę nic zaplanować

Gość now34
nie mam znajomości ma ktoś dla mnie pracę??? ... za 1300 zł netto ( tyle mi potrzeba na przeżycie)

Gość asjnf
Mc Donald, KFC polecam. Tam zawsze przyjmują.

Gość now34
szukam już od roku ...

Gość now34
ale tam przyjmują ze statusem ucznia

Gość now34
w moim mieście nie ma takich restauracji mogę się przeprowadzić ale muszę najpierw znaleźć pracę

Gość asjnf
Nieprawda, przyjmują bardzo dużo ludzi. Mnóstwo osób to panie po 40-stce. No ale jeżeli jesteś z małego miasta, to faktycznie jest problem.

Gość now34
ogólnie czuję że do niczego się nie nadaję

Gość dzisiaj na pomarańczowo...
Jakie studia skończyłaś? Masz jakieś doświadczenie zawodowe?

Gość now34
przeglądam ogłoszenia- oni wymagają nie wiadomo czego angielski znam i się komunikuję dobrze ale nie mam żadnego świstka , min. 3lata doświadczenia ( gdzie mam je zdobyć ??) i po cholerę wszędzie chcą prawa jazdy??

Gość now34
straciłam całą pewność siebie - filologię (chciałam zostać nauczycielką :) dlaczego nikt mi nie powiedział że dorosłe życie jest takie okrutne moi rodzice po skończeniu szkoły podst. i zawodowej 30 lat temu dostawali ciągle jakieś oferty pracy i zarabiali tyle że starczało na dostatnie życie

No dziewczyno, ale to są podstawy... Prawo jazdy, żeby jeździć samochodem, np. asystenci sami załatwiają na mieście dużo spraw, przedstawiciele głównie mają pracę poza biurem, normalni pracownicy też muszą być mobilni. Na język trzeba by było mieć papierek dla potwierdzenia umiejętności, ale jak wpiszesz np. komunikatywny to już na rozmowie mogą z Tobą porozmawiać po angielsku, zeby zweryfikować Twoje CV. Doświadczenie? A na studiach nie było możliwości praktyk? Były, tylko jak się chciało prowadzić studenckie życie zamiast pomysleć o przyszłości to tak potem jest.

A już nauczycielką nie chcesz zostać? Z takim wykształceniem to raczej nic innego nie możesz robić :o

No i zauważ, że czasy się zmieniły i teraz studia robi każdy, więc pracodawcy mają w czym wybierać i wiadomo, ze zdecydują się na kogoś ze studiami, doświadczeniem i kwalifikacjami.

Gość now34
wiem to wszystko moja wina , moja wina, moja wina wszyscy ze studiów dostali pracę po znajomości

W jakim mieście mieszkasz?

Gość now34
problem jest w tym, że chciałabym robić wiele rzeczy : założyć firmę, studiować, mieć za kilka lat dziecko - a nie mogę z braku pieniędzy

Gość now34
w woj. lubelskim 13 procent bezrobocia większość młodych w UK większość starszych kobiet we włoszech

Gość now34
sorry tak tylko chciałam się poużalać nad sobą nie zabieram wam więcej czasu nie jestem leniwa - pracowałam ciężko fizycznie jako pierwsza z rodziny zdałam maturę nigdy nie maiałam żadnych korepetycji jestem po prostu niezaradna...

Gość now34
i strasznie się boję że nie potrafię tego zmienić

Skoro wiesz jak wygląda bezrobocie u Ciebie, to wcześniej trzeba było pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu :o No nie wiem co Ci poradzić... Może zacznij szukać pracy w jakimś większym mieście, nawet gdyby trzeba było się wyprowadzić albo długo dojeżdzać. Nie masz chyba innego wyjścia.

No proszę Cię, zdanie matury i niepobieranie korepetycji to nie żaden wyczyn :o

Gość now34
odpierdol się tobie na pewno też było strasznie ciężko. Ojciec w zimie wyrzucał cię z domu ale ty się nie poddałaś i wytrwałą pracą, bez niczyje pomocy wykarczowałaś sobie drogę na szczyt

Gość fggfgghghghgh
twoja najwieksza wina polega na tym, ze nie masz znajomosci i tyle. ja tez nie mam, dlatego nie mam pracy od 3 lat. a jak czasem widze na forum ze jakis debil co robi byki ortograficzne w co drugim wyrazie pisze, ze ma prace w banku czy gdzies indziej to mi sie smiac chce :D nie wiem jak oni dostali tą pracę, kretyni.