Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antywszystko

Ile mialy wasze dzieci jak zaczely siadac?? kiedy obroty na plecki i brzuszek??

Polecane posty

mam 3mc synka i on juz chce siadac. jak ch chwyce za raczki zeby sie bawic to ten sie podciaga czasem za szczebelki tez.juz mi sie obraca z pleckow na brzuszek (wczesniej chwile na boczku lezy) i z brzuszka na plecki. Jak mial 2,5 tyg to potrafil obracac glowke z boku na bok lezac na brzuzku. nie za wczas to wszystko??

Gość crazy crazy mum
Myślę, że to, co opisujesz, to jeszcze nie siadanie,tylko garnięcie się do pozycji siedzącej, jak np. podciągniesz dziecko za palce czy rączki. Na bok i na brzuszek moje dziecko też się przekręcało, mając 3,5 miesiąca.Jak miał 4 miesiące garnął się do pozycji siedzącej podobnie, jak Ty opisujesz, ale samodzielnie siedział jak miał 6,5 miesiąca, a usiadł z leżenia dopiero na roczek.

noo tak ale nie ciagne go tylko prostuje raczki a on sam sie podciaga i to bardzo wysoko. czasem jak lezy na poduszce u mnie na lozku to sam sie tak podnosi na ok 10cm

Gość Aneta222
z plecków na brzuch obrócił się pierwszy raz jak miał 2-3 miesiące, z brzucha na plecy później. Usiadł sam w 5 mies., ale podciągał się dużo szybciej też jakoś od 3. Teraz ma prawie 7 i raczkuje, a to nie jest wcale fajne. Zbyt szybko się wszystko dzieje

Gość mamamama26
mój miał tak samo - a teraz ma 8 miesięcy i jeszcze sam nie usiadł - a jak miał 4 to sie podciągał itd a teraz mu poszło w chodzenie i nic tylko chodzic za ręce chce a o siadaniu już niepamięta - posadzony siedzi ale nie usiądzie sam.. staraj sie zeby on sam - niepodciągaj go itd - niech to robi sam

Kuba ma 3 miesiące. Podnosić główkę zaczął w 5 tygodniu. Obracać się z plecków na brzuszek zaczął w 2 miesiącu. Obracać się z brzuszka na plecki zaczął niedawno, w 3 miesiącu. Też się pchnie do siadania, ale narazie mu to nie wychodzi ;P

Mój ma 5m-cy,do siadania się rwie i nawet sztywno się trzyma,ale przekręcać na boki się nie chce:(

Jak skończył 6 miesięcy, z pozycji raczkowania zaczął siadać, tylko że on wczesniej raczkował niż siedział. A teraz ma roczek ale nie siada jeszcze z pozycji leżącej.