Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mardok_123

Ważne pytanie o zameldowanie.

Polecane posty

Gość Mardok_123

Witam. Ożeniłam sie. Załóżmy ze jestem z Gdańska. Mąż jest z Zakopanego. Mieszkamy u niego, czyli w Zakopanem, ale tylko przez okres 2 lat, bo poźniej pojdziemy na swoje i kupimy mieszknie w Suwałkach. Pytanie: Czy ja sie musze zameldować i zmieniać wszystkie papiery tj: 1. Prawo jazdy 2. Paszport 3. Dowód osobisty 4.Dowody rejestrtacyjne pojazdów itp itd? Czy moge to zrobic jakos inaczej ? Jesli tak to gdzie i jak ?

Gość raczej wyszłaś za mąż
A jeśli zmieniasz nazwisko i miejsce zamieszkania to i dokumenty.

Gość kar_minadelka
ożeniłaś się, jesteś lesbą ?

Gość Mardok_123
1. Gdzie to zrobić ? 2. Jak długo moge być zameldowana na adresie tymczasowym ? Jest jakiś przedział czasowy ? 3. Czy będę musiala zmieniac dokumenty?

Gość Mardok_123
No dobra, ale pytanie jest skierowane tak jakby od mojego męża. On nie zmienia nazwiska.

W urzedzie miasta/gminy, ale jesli zmienilas nazwisko, to wypadaloby tez zmienic dokumenty. Jesli tylko adres, to nos ze soba zaswiadczenuie o zameldowaniu tymczasowym, nie jestem pewna co ile trzeba przedluzac, ale wydaje mi sie ze sama sobie to ustalasz.

Gość adfgfgfa
Jeśli wyszłaś za mąż to i tak będziesz musiała zmienić dokumenty.

a po co chcesz zmieniac adres - nie masz obowiazku meldunku, dokuemntow nie musisz wymieniac - wazne zebys adresy do korespondencji pozmieniala sobie (np w banku itp)