Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani.z.czarnym.warkoczem

Problem finansowy z facetem ;/

Polecane posty

Witajcie Jestem w szczęśliwym związku od 8 miesięcy. Problem w tym, że mój wybranek pochodzi z bardzo biednej rodziny. Mnie to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, cieszę się, że nie jest materialistą. Ja jestem lepiej sytuowana niż on. Jego status materialny nie stanowi dla mnie żadnego, absolutnie żadnego problemu. Ale... On jest bardzo honorowy. Rzadko chodzimy do kawiarni, restauracji itd. Wtedy on upiera się, że zapłaci. Ja mu mówię: Kochanie, przecież nie musisz. Każdy płaci za siebie. Wtedy on obrusza się i mówi, że facet z honorem zawsze płaci za kobietę. A mnie głupio, że go naciągam ;/// Dlatego nie chodzimy do kawiarni. Spotykamy się albo w domu, albo na spacerze na łonie natury. Trochę mi to przeszkadza, bo np. kiedy zacznie padać to nie możemy nawet wstąpić do kawiarni na jakąś tanią herbatę. Raz za niego zapłaciłam, zrobił mi o to wyrzut i wbrew mojej woli podrzucił mi pieniądze. Nie chcę go wykorzystywać. Przecież chcę mu pomóc. Kocham go niezależnie od tego. Co ja mam zrobić??????? Żeby było normalnie...

Nosić herbatę lub kawę w termosie :) I wcale to nie są kpiny. Wyobraź sobie sytucaję ,gdy oboje soicie np pod drzewem ,pada deszcz,a wy raczycie się kawką i ciasteczkiem mając gdzieś pogodę:)

Próbowałam... Też wtedy go to krępuje... Raz byliśmy u moich rodziców...poczęstowali nas obiadem. Potem nie chciał do nich przyjść przez dłuuugi długi czas. Dlaczego? Bo go poczęstowali obiadem -.-

Gość jkl/()=?
to daj mu pieniadze przed wejsciem do kawiarni i niech zaplaci

Ja jestem lepiej sytuowana niż on. Jego status materialny nie stanowi dla mnie żadnego, absolutnie żadnego problemu vs Dlatego nie chodzimy do kawiarni. Spotykamy się albo w domu, albo na spacerze na łonie natury. Trochę mi to przeszkadza, bo np. kiedy zacznie padać to nie możemy nawet wstąpić do kawiarni na jakąś tanią herbatę jak juz ustalisz jedna wersje to daj znac

Gość lkmolkolkol
ile zarabasz?

Gość Perła niepasteryzowana
czizas: czytaj ze zrozumieniem...

"Jego status materialny nie stanowi dla mnie żadnego, absolutnie żadnego problemu" ale dla niego twój status materialny stanowi problem. rozstaniecie się prędzej czy później, chyba że on załapie dobrą robotę. to taki typ faceta, honorowy i nie chcący niczego od nikogo.

czizas: czytaj ze zrozumieniem... inaczej nie umiem i co tam autorko? ustalilas cos czy to jednak prowo?

Wybranek pochodzi z biednej rodziny. Ale chyba pracuje? Bieda dziedziczna nie jest ;) Nawet, jeśli ten pan pomaga finansowo swojej ubogiej rodzinie, to chyba stać go na dwie herbaty w jakimś niedrogim lokalu? Jego reakcja na obiad zjedzony u twoich rodziców nie jest normalna. Nawet, gdyby był obrzydliwie bogaty, nie zapłaciłby przecież Twojej mamie za posiłek. Więc, co ma do rzeczy jego stan majątkowy? Albo wybranek ma 16 lat, albo zbyt często proponujesz, że za siebie zapłacisz. Trzecia możliwość: niechęć do zapraszania cię gdziekolwiek oraz do kontaktów z twoją rodziną wynika z czego innego.

Gość xzxzxzx
Gość zdecydowanie przesadza... owszem, głupio każdemu, jak dziwczyna miałaby za niego zapłacić, no ale można jakoś o tym porozmawiać i dojść do koncensusu :D np. ja swojej bym zaoferował za dobre ciastko w kawiarni extra masaż z wsadami w domu :D

Gość masaż z wsadami
??? pierwszy raz słyszę(czytam) takie sformułowanie :-D

Ehh.. On ma 19 lat. Ja jestem od 2 lata młodsza... Nie wiem... Po prostu nie chcę go stracić, a widzę, że on nie pali się zbytnio w kierunku polepszenia standardow swojego przyszłego życia... Chlopak ma talent.. ale nic z tym nie robi. Na wszelkie moje próby rozmowy reaguje stwierdzeniem: jakoś będzie... poradzimy sobie... trzeba wierzyć itd. Jednocześnie już oświadczył mi się, więc wiem że traktuje mnie na serio

Biedny facet ma tylko dumę. Nie ma nic gorszego niż czuć się jak żebrak :o

autorko - moj mąż też zarabia mniej niż ja i pomimo tego iż mu tlumacze że to i tak wszystko nasze wspolne - jego meska tzn duma daje o sobie znac czasem... i ja juz wiem ze tego nie zmienie :(

Gość Witamiżegnamzarazem
Czizas ma racje. Jeżeli nie chodzenie do kawiarni itp. stanowi dla Ciebie problem, to problemem jest, reasumując, status finansowy Twojego partnera. A więc i ten status musi CI przeszkadzać. No, chyba, że chcesz go zmieniać...:/ A jego zachowanie jest szlachetne, choć nieco pretensjonalne w wykonaniu. :P

Każdy taki związek gdzie facet zarabia mniej (na tyle, że go nie stać na rozrywki na poziomie, który funduje sobie kobieta) rozpadnie się bardzo szybko.

Za materializm uważa się pogląd, według którego wszystkie myśli, uczucia, decyzje pojedynczych ludzi oraz wytwory kultury i istniejące struktury społeczne wynikają bezpośrednio z "walki o byt", tj. z uwarunkowań materialno-ekonomicznych i są w stosunku do nich wtórne. Walka o byt w przypadku biedoty jest o wiele bardziej instynktowna i poprzez to powszechna w życiu takich osób.

=> Enfant Terrible Chyba, że. Ale czasami perspektywa jest kilkuletnia :o => żona-swojego-męża Chcesz statystyki? Były takie badania, ale wybacz, nie chce mi się w tej chwili ich szukać. Powiedzmy: że to jest męski punkt widzenia. Facet, który pozwala się utrzymywać to odjajczona peezda bez krzty dumy.

Kaliban oj to nie jest argument ze byly statystyki.. poza tym czym jest statystyka ? bo napewno niczym wiarygodnym i nie ma na to zasady kto z kim ile jest a ile niee. ..eh

Gość żona swojego męża jest
pewnie przez niego utrzymywana, a pierdoli glupoty