Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidkaaaaa

czy któraś z Was po CC zaszła w drugą ciążę szybko ?

Polecane posty

Gość dzidkaaaaa

I jak to się skończyło ? 3 miesiące temu urodziłam dziecko przez CC (wskazania medyczne) i boję się, że wpadniemy. Oczywiście się zabezpieczamy, ale mam prawie obsesję, co będzie jakby tak się zdarzyło ?? Chodzi mi oczywiście o pozszywaną macicę itp..

Gość 3 miesiące to już
sporo,ale jednak powinno się te minimum 6 miesięcy odczekać, bo po tym czasie rana jest całkowicie zagojona też miałam takie schizy po pierwszej CC i o kolejną ciążę zaczęłam się starać po roku, a zaszłam 1 rok i 5 miesięcy po pierwszej CC teraz jestem 10 miesięcy po 2 CC i dopiero się boję co to będzie:O

Gość 3 miesiące to już
to znaczy mój lekarz twierdzi, że nie ma co się martwic, bo kobiety zachodzą nawet 3 miesiące po 1 CC i normalnie rodzą niemniej lepiej przypilnować by aż tak szybko nei zajść w kolejna ciążę

Gość dzidkaaaaa
No własnie pilnujemy, żeby nie zajść, aczkolwiek jak wspomniałam mam shizy i wręcz obsesję, że jednak wpadniemy. Cholera, no !

Gość 3 miesiące to już
rozumiem Cię doskonale, bo przechodziłam to samo;) trzeba po prostu jakoś przetrwać;)

Gość NIe jestem w takiej sytuacji
Ale znam dziewczynę, która jest lekarzem, jej mąż również. Pierwszy jej poród zakończył się cc z powodu braku postępu porodu. Pomiędzy dziećmi ma niecałe 13!!!!! miesięcy różnicy. Drugi raz rodziła też cc, bo obawiano się pęknięcia macicy i lub rozejścia szwu przy drugim porodzie. Wszystko skończyło się dobrze, pomimo, ze drugie dziecko było znacznie większe.

Gość tratata2525
Koleżanka zaszła po pół roku od 1cc wyszło że ciąża bliźniacza.Teraz ma 3dzieci

Kolezanka zaszla 4 miesiace po cc pierwszy syn urodzil sie w marcu rok temu a coreczka w kwietniu tego roku tez przez cc dwojka zdrowych dzieciaczkow :) ale musiala uwazac na siebie przez cala ciaze i pod koniec byc pod stala kontrola lekarza aby szwy nie puscily ... radza aby odczekac min pol roku a najlepiej rok takze od poczatku trzeba sie solidnie zabezpieczyc jesli nie chce sie miec dzieciaczkow rok po roku :)