Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małami 24424

kosmetyczka

Polecane posty

Gość małami 24424

dziewczyny często chodzicie do kosmetyczki? jakie zabiegi robici? widzicie poprawe? nigdy nie byłam u kosmetyczki ale chciałabym się wkońcu wybrac, oczyscić sobie twarz.... i nie wiem czego moge się spodziewać, co moge jeszcze zrobic opowiedzcie co robicie u kosmetyczki i wam robi dziękuje za cenne rady

Gość małami 24424
nikt nie chodzi do kosmetyczki????

Gość nfvjbvdbvhfdbvjbsdf
Ja do kosmetyczki chodzę jedynie regulować brwi i to od czasu do czasu, bo tak to sama skubię w domu. Nie widzę potrzeby chodzić do kosmetyczki. Paznokcie mam swoje naturalne, skórki wycinam sama. Cerę sama też pielęgnuje. Raz w tygodniu albo na dwa peeling, a tak to zwykłe mydło dla niemowląt i woda. Efekt taki, że używam delikatnego podkładu dla nastolatek, a nią już dawno nie jestem. Kiedyś też miałam taką fazę, aby pójśc na oczyszczanie, ale jak zobaczyłam, że mojej koleżance zaczęły po oczyszczaniu pojawiać sie masa pryszczów spasowałam. Teraz wygląda gorzej niż przed i nijak nie może sobie z tym poradzić. Dla mnie póki co kosmetyczka jest zbędna.

Tak to już czasem bywa, że po oczyszczaniu skóra reaguje wysypem ropnych wykwitów, zwykła reakcja na 'męczenie' skóry, bo jednak zabieg oczyszczania trwa i trwa... A później powinno się uspokoić. I warto oczyścić twarz przed latem, jeśli ktoś ma łojotok i dużo zaskórników, bo słońce leczy tylko na chwilę. Działa tak, że zasusza i tworzy skorupę, a gruczoły łojowe nadal produkują wydzielinę, która się zbiera pod skórą. Jak to 'wybuchnie' to może nie być kolorowo...