Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIMFA1894

CILEST.ODSTAWIENIE!! POMOCY

Polecane posty

Gość NIMFA1894

Witam moje drogie ;) mam takie zapytanie,a mianowicie przez rok zażywałam cilest,jednak właśnie z powodu spadku libido i ciągłych nudności postanowiłam odstawić cilest i przejść na coś innego.Lekarz polecił mi plastry EVRA stosowałam je 1 miesiąc i musiałam zaprzestać całkowicie zażywania pigułek i jakich kolwiek środków antykoncepcyjnych ponieważ musiałam zrobić badania hormonalne z przyczyny takiej iż mam mikro gruczolaka przysadki mózgowej.Endokrynolog do którego chodzę powiedział,że nie ma żadnych przeciwwskazań do tego abym nadal zażywała hormony więc postanowiłam zacząć d początku.Problem tkwi w tym,że zaraz po odstawieniu dostałam okres,(czyli maj)w kolejnym miesiącu(czerwiec)dostałam okres normalnie tak jak dostawałam przy braniu hormonów,jest lipiec i do tej pory nie mam okresu.Wiem,że może to być efekt tego,że odstawiłam tabletki ale w czerwcu okres normalnie się pojawił.O ciąży nawet jak na razie nie myślę bo mam córeczkę która skończy we wrześniu 5 lat i nie mam na razie możliwości żeby urodzić drugie dziecko.Przez te miesiące kiedy nie zażywałam hormonów zabezpieczaliśmy się prezerwatywami i pilnowaliśmy tego,więc logicznie nie powinno być możliwości żebym zaszła w ciąże.Ale gdzie ten okresss :((( czy któraś z was miała tak jak ja? PROSZĘ O POMOC ;)

To normalne po odstawieniu tabletek i nie ma żadnego znaczenia, że okres pojawił się w czerwcu. Możesz albo cierpliwie czekać (ale w gruncie rzeczy trudno stwierdzić ile) albo iść do ginekologa i poprosić o luteinę albo duphaston na wywołanie miesiączki.

Gość NIMFA1894
a czy jest możliwość żebym była w ciąży? nie odczuwam żadnych objawów jakbym miała dostać okres i nie chce być w ciąży teraz i jestem już tak wystraszona tym wszystkim a do mojego ginka ciężko się dostać ;(

Bądź dużą dziewczynką. :( Żadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewności, więc jeśli uprawiasz seks to taka możliwość jest ZAWSZE. Test ciążowy kosztuje w aptece maksymalnie 15zł, a po terminie spodziewanej miesiączki daje wynik wiarygodny w 99%. Nieregularna miesiączka po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej to dość częste zjawisko.

Gość NIMFA1894
właśnie umówiłam się do ginka ;) na wtorek w najbliższym tygodniu.. mam nadzieję,że mi pomorze ;) dzięki