Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baba z ciemnogrodu

KOŁTUNY NIE ISTNIEJĄ !!!!!!!!!1

Polecane posty

Gość baba z ciemnogrodu

Ludzie, mamy XXI wiek, środek Europy a wy wierzycie z jakieś kołtuny, czarne koty i inne zabobony :O no leże i kwicze.

Gość baba z ciemnogrodu
Kwiczę oczywiście prosto z PRLowskiej obory w Pasiekach Dolnych, w której to od tygodnia odpoczywam w ramach wakacji agroturystycznych :classic_cool:

Gość Zabobonna
Ale to prawda, żadne zabobony!!! Pewnego dnia jak raz mi pękło lustro! na miliony srebrnych kryształków sie rozbryzło i same nieszczęścia mie spotykały nawet jak pokoju nie opuszczałam! Ale pewnej księżycowej nocy, to była pełnia, wzięłam kawałki lustra do czarnego wora i jak raz pobiegłam zakopać pod drzewo, odmówiłam OJCZE NASZ i pech skończył się jak ręką odjął !

Gość zabobonnaaaaaa?
a to nie moglas od razu posprzatac? :P :D

Gość dlaczego to pech przynosi
bo to jest grzech a grzech zawsze sprowadza nieszczęścia cierpienia przekroczenie ierwszego przykazania nie bendziesz miał inych bogów

Osoby, które korzystają z wróżbiarstwa, tak zwanej medycyny niekonwencjonalnej i praktyk magicznych nie zdają sobie sprawy, że może to ich doprowadzić zwłaszcza jeżeli nie mają kontaktu z Bogiem poprzez sakramenty do wielkich cierpień.