Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amerykus

ile kosztuja soczewki?

Polecane posty

niedlugo biore slub,i zdecydowalam sie na soczewki,na codzien nosze okulary,ale w ten jedyny dzien chcialabym czuc sie bardziej wygodnie.jak to wszystko wyglada?ide do okulisty i co?mam wade minus 3,to soczewki tez beda tyle mialy?jakie lepsze dniówki,czy tygodniowe?ile to w ogole kosztuje?wybaczcie ale w ogole sie w tym nie orientuje,chcialabym zeby ktos doswiadczony powiedzial mi pare słow na ten temat,a jak jest z zakladaniem i zdejmowaniem,czy jest to straszne czy wystarczy wprawa?

Gość bojesiesyfu
zalezy od firmy i dlugosci znoszenia ja nosze soczewki miesieczne za 50 zl wymieniam je co 2 nawet 3 mies poza tym cena soczewek potrafi sie czesto i szybko zmieniac z 30 do 65 np a potem zaraz na 45 ale zawsze moje wachaja sie okolo 50

ja byłam u optyka i za badanie plus 1 para soczewek dwutygodniowych zapłaciłam 50 zł. Teraz zamawiam przez internet. Mam wadę -2 i takie też soczewki. Jeśli chcesz na stałe mieć soczewki to polecam trzydziestodniowe dzień i noc, zakładasz je i zdejmujesz dopiero po miesiącu (normalnie w nich śpisz), za 3 takie pary płacę niecałe 60 zł czyli wychodzi około 20 zł/miesiąc

ja korzystam z miesiecznych acuvue oasis płace na allegro 60 zł za 3 pary. mimo ze są miesięczne chodzę w nich ok. 2,5-3tyg. + koszt płynu to ok. 25 zł/2mc

oczywiście też chodzę w nich dłużej niż jest przewidywane bo około 1.5-2 m-cy ale wtedy to już ledwo widzę i trochę przesuszone mam i muszę oczy zakraplać.

Gość Miraculum5
Ja miałam to samo, co Ty. Na co dzień okulary, ale na ślub chciałam w soczewkach. Nigdy wczesniej nie nosiłam, więc kupiłam sobie zestaw 30, ale jednorazowych. Przez miesiąc co jakiś czas nosiłam, żeby oczy przyzwyczaić, bo na początku robiły się czerwone, miałam wrażenie, ze coś mam w oku itp... Na ślub już było super. ALE polecam kupić tygodniowe na wesele, bo jednorazowe szybko na oku 'wysychają' i ja pod koniec musiałam zdjąć, bo miałam czerwone oczy. A tygodniówki są lepsze, nie podrażniają tak, bo mają z zalozenia dluzej wytrzymac. Ale 'rozchodz' je, jakiekolwiek kupisz.

do Miraculum5 , a te tygodniowe to je zdejmuje na noc, i rano zakladam?jest mozliwosc ze wypadna?a tygodniowe ile kosztuja?

Gość Miraculum5
Ach, mnie bylo duuuzo latwiej nakladac, dluugo mialam opory, zeby grzebac sobie w oku. Pojdz do optyka z wada zapisana na karteczce, on Ci da soczewki do tego. Zalezy co mas.z Ja mialam astygmatyzm i krotowzrocznosc, to mialam toryczne, wiec duuuuzo drozsze. za 30 sztuk dalam chyba....200zł. Wiec sporo. Mozesz pojsc np do hhmm zapomnialam nazwy LOL gdzie maja soczewki, okulary i tam na miejscu Ci zmierza wzrok i dopasuja soczewki.... Kurde. Superoptyk? nie pameitam

i slyszalam ze noszenie przez miesiac non stop to nie jest za bardzo higieniczne

Gość Miraculum5
Tygodniowe na pewno są droższe, bo muszą być trwalsze. To, czy zdejmujesz na noc zalezy, jakie kupisz- mogą być zdejmowane albo nie. Ale lepiej zdejmowane, wtedy oko odpoczywa, Ty możesz je zdezynfekować-dostaniesz odpowiedni płyn i pudełeczko.

a ja myslalam ze najpierw musze isc do okulisty,a to wszystko odbywa sie u optyka,i oni maja te soczewki na miejscu?

"i slyszalam ze noszenie przez miesiac non stop to nie jest za bardzo higieniczne" Kto ci to powiedział? Jak dbasz dobrze to jest wszystko ok. noszę je już 2 lata i nic mi się nie dzieje. Tylko musisz mieć specjalne soczewki dzień/noc a nie takie zwykłe. Jest to o tyle lepsze, że nie myślisz o tym wyciąganiu i wkładaniu i wszystko widzisz cały czas.

Gość Miraculum5
Ja za I razem byłam u okulisty- żeby nauczył mnie nakładać, zdejmować, dbać itp. Ale możesz i u optyka dobrego, ale musisz wiedzieć, że jest dobry. Często w salonach jest podczepiony okulista więc możesz od razu w salonie to załatwić.

Gość Miraculum5
Też. Jeśli masz jakąś "popularną" wadę, bez astygmatyzmu itp, to Ci od ręki mogą wydać soczewki. Ja miałam toryczne, więc musiałam poczekać aż ściągną, bo akurat nie mieli takich. Tylko musisz dokładnie sprawdzić czy jest pudełeczko na soczewki. Bo nieraz nie ma w opakowaniu, a bez tego ani rusz. Polecam Ci pójść do optyka, wybrac soczewki i wybrać się do lekarza. Będziesz pewniejsza.

Gość Miraculum5
O wiem! To był salon soczewki.24h!!:) Tam mi pani sama wymierzyła wzrok, dopasowała soczewki, jedne dostałam próbne gratis, kazała mi siedzieć nakladać i zdejmować aż będzie szło sprawnie i już:)

mam krotkowzrocznosc, minus 3 oby dwa oka,nie mam zadnego astygmatyzmu czy czegos tam,jeszcze nie pracuje,dopiero zaczne,i tez chodzi mi o pieniadze,mam specjalna świnkę na soczewki,i wlasnie nie wiem ile to wyjdzie,mam narazie 150 ale teraz chcialabym takie na probe,zeby zobaczyc jak to jest,zeby sie przyzwyczaic,i dopiero wtedy na slub

Gość Miraculum5
Tylko tak czy siak będziesz musiała kupić całe opakowanie chyba... Więc kup, 5 par zużyj teraz, potem z tydzień przed ślubem ze 2 i na ślub. Tak Ci polecam, wiem, co mówię, bo oko przyzwyczajone lata do okularów, na początku soczewka zwyczajnie "męczy". Wejdź sobie na stronę soczewki24h i poczytaj. Tam też można pogadać z nimi przez gg lub idź do salonu i wypytaj. Oni Ci wszystko powiedzą, a nieraz są ceny wywieszone.

Gość Miraculum5
W twojej sytuacji, gdzie oboje oczu są jednakowej wady, niewielkiej w sumie, w 100 powinnas się zmieścić. Ja mam dwie różne moce, astygmatyzm itp i zapłaciłam dokładnie 189zł. Więc Twoje zwykłe, że tak powiem, na pewno nie są drogie i te 150zl powinno Ci spokojnie starczyć.

ja pierdziele.. jak można chodzić 3 miesiące w soczewkach miesięcznych.. :/ o fak.. ja mam miesięczne z "horien disposable" i kupuję 6 sztuk czyli 3 pary na 3 miesiące. po upływie 30 dni wymieniam stare na nowe..czasem nawet wcześniej i po 30 dniach.. lepsze są chyba jednodniowe..zdrowsze dla oczu.

Gość Miraculum5
Ja miałam jednodniowe, 30 sztuk. 30 na prawe i 30 na lewe. Miesięcznych czy tygodniowych jest chyba mniej... Po 6 sztuk? Proszę:) Wiem, co to znaczy, bo w okularach jakoś się na weselu nie widziałam, a bez zupełnie inna byłam, duuużo ładniejsza:D

jeśli chcesz soczewki na ślub to polecam abys kupiła miesięczne miesiąc wcześniej i sie do nich przyzwyczaiła, bo jak pierwsze soczewki będziesz chciała założyc w dzień śłubu to ja dziękuję:O musisz dojść do wprawy z nakładaniem i zdejmowaniem oraz przyzwyczaić oko do dłuższego noszenia soczewki (cały ślub w Kościele +wesele do samego rana to jednak długo). Zakładając pierwszy raz możesz czuc sie niekomfortowo tak jakbys miała cos na oku, ale z czasem mija. Ja jak mam zmęczone oczy czyli wieczorem juz mi sie oczy mglą, ale to kwestia oczu, przyzwyczajenia i rodzaju soczewek. Jesli o mnie chodzi to mam astygmatyzm dlatego za moje soczewki musiałam zapłacić aż 230 zł (! ) ale to było w vision expres. Z tego co widziałam zamawiając przez internet zapłaciłąbym za takie same soczewki ok 140 zł. Miałam 3 pary na 3 miesiące. Pozdrawiam i zyczę udanego zakupu i komfortowych oczu w ten cudowny dzień:)

Gość MrOptic.pl
Jeżeli chcesz kupić soczewki a atrakcyjnych cenach to zapraszam na www.MrOptic.pl