Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynka 19

co grozi mojemu chłopakowi???????

Polecane posty

Gość katarzynka 19

mój chłopak potrącił córeczkę mojej sąsiadki :( niedaleko mojego bloku jest ulica i przy niej (dosłownie) stoi dom. mój chłopak jechał tą ulicą (dom jest po prawej) i nagle zza tego domu wyskoczyła mu ta mała akurat jak nadjechał :( nie jechał szybko bo wcześniej skręcał w tą ulicę i nie zdążył nawet do 40 dobić. co mu grozi? czy jakby coś tej małej było to mój chłopak może zostać posądzony o rentę? podobno córka się wyrwała sąsiadce bo chciała iść na plac zabaw (jest po drugiej stronie tej ulicy)

Jeśli był trzeźwy i jechał z przepisową prędkością to chyba nic mu nie grozi. Tym bardziej że dziecko ma być pod opieką osoby dorosłej a nie było pod dostateczna opieką skoro sie "wyrwało" A w ogóle to straszne z was samoluby że już o takich sprawach myślicie zamiast martwić sie o dziecko, które jednak potrącił i jakaś tam wina po jego stronie na pewno jest.

Gość katarzynka 19
nie samoluby, pójdę do sąsiadki jutro żeby zapytać co z małą ale to chyba normalne że pytam co może grozić mojemu chłopakowi? trzeźwy był

Gość katarzynka 19
jaka jego wina? moim zdaniem to nieszczęśliwy wypadek i tyle :O

Gość katarzynka 19
nie, nie z koszalina

jeśli dziecko nie ma skończonych 7 lat to opiekun może mieć sprawę karna, za to,ze nie sprawował należytej opieki nad małoletnim, poza tym dziecko wtargnęło na jezdnię, ale.. jeśli to droga osiedlowa gdzie obowiązuje ograniczenie prędkości do 20 km/h to kierujący może mieć też postępowanie za niezachowanie należytej ostrożności, niedostosowanie prędkości .. ale wszystko zależy od obrażeń jakie odniosło dziecko.. jeśli są poniżej dni 7 to będzie prowadzone postępowanie o wykroczenie w ruchu drogowym, a jeśli powyżej dni 7 to będzie postępowanie o przestępstwo ( wypadek) Ważne są ustalenia na miejscu zdarzenia, ty podałaś mało szczegółów.

Gość katarzynka 19
to nie jest droga osiedlowa. niestety więcej szczegółów nie znam bo mnie tam nie było :( a dziewczynka ma 6 lat

Gość zadna wasza czy tam jego
wina! w ZADNYM stopniu :O sad zle moze patrzec jezeli przekraczal dozwolona predkosc i/lub byl nietrzezwy ale jak dziecko sie wyrywa to rownie dobrze mogl je potracic rowerzysta, pieszy na chodniu czy ktokolwiek inny, to wina dziecka a w tym przypadku matki, ze nie upilnowala, niestety samochody nie zaczynaja latac w chwili kiedy rozpieszczone dziecko wylatuje na ulice bo ono 'chce isc na plac zabaw'.