Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adulka2

Wieksza prawa pierś?

Polecane posty

Gość adulka2

mam problem z piersiami, a konkretnie z prawą. Zacznę od tego , że mam 20lat, od 2lat brałam Yasminelle, ale lekarz zmienil mi tabletki na Naraye i jestem w trakcie brania trzeciego opakowania, wracając do piersi... od niedzieli czułam lekki ból prawej piersi przy dotyku tak blisko brodawki i sutka. Dzisiaj juz mnie nie boli, ale zauwazyłam (moze wcześniej tak mialam, ale teraz gdy się zaczęlam przejmować) zauważyłam , że ta prawa pierś jest większa troche od lewej. Martwię się czy to moze być spowodowane zmianą tabletek, czy piersi w moim wieku mogą jeszcze rosnąć? Czy lepiej się udać do lekarza? Sądzę, ze ciążę mogę wykluczyc bo tabletki biore regularnie, wiec nic sie zdażyc nie powinno... Prawda? Proszę o odpowiedź, może też tak miałyście bo ja zaczynam schizować powoli :(

Gość adulka2
a może masz jakies podejrzenie czemu?

Gość generalnie pracownicy
generalnie jest tak, że nie mamy dwóch piersi identycznych - zawsze są jakieś różnice - jedna jest ciutek większa, druga mniejsza - albo jedna jest osadzona pół cm wyżej inna niżej.. Człowiek tak naprawdę symetryczny nie jest, jakby tak oddzielić prawą stronę od lewej... A to, że jest trochę większa mogłaś po prostu zauważyć ze strachu, bo coś zaczęło boleć - a miałaś tak zawsze :) Nie wpadaj w panikę, umów się do lekarza i powiedz, że te tabletki Ci nie służą - możesz poprosić o USG piersi, wtedy zyskaasz pewność, że wszystko jest w porządku i uzyskasz iinformacje, które Cię uspokoją. :)