Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ironiczna eM

Dobry film psychologiczny

Polecane posty

Nie łapię tego o byciu profilmomaniakiem. Nie trzeba mieć jakiegoś szczególnego obeznania ani dwóch tysięcy obejrzanych filmów na koncie, żeby się brać za Tarkowskiego. :) On sam sprzeciwiał się traktowaniu filmu jako miałkiej rozrywki. Wystarczy odpowiednia wrażliwość. Tarkowski to przede wszystkim nowatorskie sceny science fiction, długie ujęcia, które dają wrażenie, ze czas stanął w miejscu, metafizyka, piękna, filozoficzna narracja filmowa... Oczywiscie polecamy "Solaris" na kanwie powieści Lema oczywiście. Obraz Soderberga nawet się nie umywa. :)

A tak wracając jeszcze do polskich filmów. Nie cierpię ich :O albo oglądałam wszystkie hm których budżet był okrojony, a może to negatywne nastawienie powoduje, że wydają mi się tak mało ciekawe.

Gość dziuniatrunia
majsterklepka, masz rację! pila to wbrew pozorom bardzo dobry psychologiczny film, a masy patrzą tylko na rzeź nie widząc całego "drugiego" dna, dla mnie gościu ma niesamowitą "fantazję" jak dotrzeć do drugiego i uświadomić mu wartość i okropieństwa życia. Nie lubię tych drastycznych scen (zamykam oczy) ale bez nich to nie miałoby sensu. Jestem po prostu zafascynowana mózgiem tego "szaleńca?" :)

Ja widziałam tylko pierwszą część Piły. Brutalność mnie zniechęciła, nigdy nie zagłębiałam się w podtekst, bo mnie odstręcza nadmiar juchy na ekranie.

Gość dziuniatrunia
mnie też ale jakoś nie moglam się oderwać i caly czas probowalam "rozkminić" gościa

Podnoszę na chwilę. Obejrzałam ta tajemnicza wyspę. Film naprawdę dobry. Pod sam koniec myślę, no i wiedziałam..on jednak nie jest obłąkany..a tu idą mu zrobić pranie mózgu :D faktycznie przewidywalne..no i ten "berek" w połowie filmu..mało nie spadłam z kanapy :D

Gość obejrzyj sobie
"the ring" po japońsku. na psyche działa niesamowicie, aż człowiek ma ochotę wypierdolić całą elektronikę począwszy od telewizora przez okno.

Gość abdul mah madin
najlepszy film na swiecie nosi tutuł ''MAM KACA JAK SKURVYSYN PO WCZORAJSZYM CHLANIU'' 10 RAZY DOSTAL OSKARA ZAJEBISCIEEEEE

Gość gość
Koniecznie zobaczcie BIWAK NAD BAJKAŁEM naprawdę mega!